Наукові здобутки можуть забезпечити конкурентоспроможність Харківщини – Світлична

П'ятниця, 17 травня 2019, 17:16
Про це голова ХОДА повідомила під час поздоровлення науковців регіону з професійним святом.
Наукові здобутки можуть забезпечити конкурентоспроможність Харківщини – Світлична

17 травня в приміщенні Харківської обласної філармонії пройшли урочисті з нагоди Дня науки. Там Юлія Світлична особливе місце того внеску, який роблять вчені Харківщини у розвиток науки в Україні. За її словами, тут потрібна міцна державна підтримка галузі. За її словами, розвиток науки є запорукою інноваційного оновлення промислового комплексу, який формує економіку як Харківської області, так і України в цілому. Саме наукові здобутки повинні забезпечувати конкурентоспроможність регіону та його інтеграцію в економічний простір Європи.

Світличною також була відзначена робота по створенню кластерів та різного роду майданчиків, де можуть взаємодіяти наукові установи та підприємці, а також буде відбуватися співпраця з іноземними колегами-науковцями.

Як зазначила голова ХОДА, для науковців створюються умови, які дадуть їм можливості  втілення своїх ідей, реалізації їх в промисловій сфері та зміцнення економіки регіону та країни. Науковці також заохочуються до подальшої роботи завдяки стипендіям і преміям. Вони адресовані як молодим, так і досвідченим вченим.

За словами голови Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України Володимира Семиноженка, наука відіграє роль у формуванні технологічного і гуманітарно-цивілізаційного простру країни та слугує запорукою розвитку. Він переконаний, що Україна повинна бути науковою країною. А Харків має взяти роль лідера, будучи провідним науковим центром. Семиноженка  впевнений, що місто має для цього всі умови.

В межах урочистостей відзначили провідних та молодих науковців області, кращих студентів харківських вишів. Їм були вручені відзнаки ХОДА, Національної академії наук України. Також дипломи отримали студенти, які стали переможцями XІІІ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

comments powered by HyperComments