Харківщина посідає перше місце в країні за доступністю та якістю освіти – Світлична

П'ятниця, 24 травня 2019, 12:12
На цьому голова ХОДА наголосила під час урочистої церемонії із завершенням школи учнів Дергачівського ліцею №3
Харківщина посідає перше місце в країні за доступністю та якістю освіти – Світлична

24 травня в межах робочого візиту на Дергачівщину Юлія Світлична відвідала урочистості з приводу Останнього дзвоника. У поточному році 33 тисячі випускників покинуть харківські школи. За словами голи ХОДА, Харківщина може пишатися своєю загальноосвітньою школою. Регіон протягом кількох років поспіль посідає провідні місця в Україні за доступністю та якістю освіти. За її словами, харківські вчителі є найкращими, а учні – найрозумнішими.

Також вона побажала випускникам Дергачівського ліцею № 3 залишатися людьми, приносити користь соціуму та знайти себе в цьому житті, вірити в свої сили та покладатися на своїх батьків.  Також голова ХОДА розповіла, що в планах зробити поруч зі навчальним закладом парк відпочинку.  Питання щодо надання коштів буде винесене під час сесії облради, яка відбудеться 30 травня. Робота по створенню парку стартує вже у поточному році. Він буде доступним для всіх мешканців Дергачів.

Сьогодні з дергачівських шкіл випускається 309 одинадцятикласників. У Дергачівському ліцеї № 3 – 48 випускників, з них четверо отримали відзнаки. Директорка закладу Олена Калашник розповіла, що протягом останнього року відбувся ремонт фасаду, будівля була утеплена, були замінені всі вікна на енергоощадні. Поблизу самої школи був розбитий футбольний майданчик зі штучним покриттям, триває ремонт тиру.

Голова  РДА Костянтину Жидков зазначив, що розвиток закладів освіти в районі триватиме. За його словами, буде утеплено решту шкіл району, чимало класів буде відновлено відповідно до концепції Нової української школи. Також відбудеться закупівля нового обладнання.

Нагадаємо, що нещодавно в Харкові було презентовано шість медичних установ, де пройшла масштабна реконструкція. Ремонтні роботи були проведені завдяки кредитам Європейського інвестиційного банку. Загалом, ЄІБ інвестував 53,8 мільйонів гривень в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

comments powered by HyperComments