На Харківщині планують розширити перелік об‘єктів, які підлягають реконструкції

Понеділок, 27 травня 2019, 16:52
Зміни мають бути внесені до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області.
На Харківщині планують розширити перелік об‘єктів, які підлягають реконструкції

З цього приводу 27 травня відбулося засідання постійної комісії Харківської облради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва. Під час заходу була приділена увага низці питань. Зокрема, була обговорена Програма економічного та соціального розвитку регіону, зміни до неї, а також проект рішення щодо змін до бюджету області за 2019 рік.

За словами директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрія Колоса,  під час наступної сесії облради, яка відбудеться 30 травня, депутати отримають пропозицію щодо внесення змін до переліку капітальних вкладень на об’єкти соціально-економічного значення в поточному році. Це мають бути 63 об’єкти. З них 15 стосуються сфери охорони здоров’я, 22 – житлово-комунального господарства. Ще 5 – це культура та туризм, 15 – освіта, 2 – галузь фізичної культури та спорт, ще 4 – енергетика.

Колос розповів, що нині роботи ведуться вже на 53 об’єктах в регіону. При чому, 40 мають стосунок галузі охорони здоров'я, 7 – освіти та 6 – сфери культури й туризму. Ним також були означені ключові економічні показники, досягнуті протягом за січня-квітня поточного року в Харківській області. Таким чином, індекс промислової продукції в регіоні складав 100,5%, а індекс валової продукції сільського господарства – 108,7 %. Зростання спостерігається в будівельній галузі – на 24%.

Також Харківська область активно себе проявляє в міжнародному співробітництві. В першому кварталі зовнішньоторговельний оборот товарами та послугами регіону почав складати майже 780 мільйонів доларів. Порівняно з таким самим періодом за минулий рік він становить 103,7 %. Зовнішньоторговельний оборот з країнами Євросоюзу зріс на 8,7%, а експорт зріс на 16%.

Нагадаємо, що нещодавно голова ХОДА провела зустріч з Послом Італії. Давіда Ла Чечіліа повідомив про відкриття двох прямих авіарейси за Харкова до Рима та Мілан. До Харкова він навідується вже вп‘яте за поточний рік.

Крім того, під час зустрічі були обговорені перспективи співпраці Харківщини й Італії. Зокрема, значна увага була приділена агросфері, промисловості, транспорту і логістиці, енергетиці, а також науці та освіті. Також Світлична зробила акцент на перспективах розвитку переробної промисловості.

comments powered by HyperComments