В аеропорту Ярославського відкрилося регулярне сполучення з італійським Ріміні і Одесою

Понеділок, 3 червня 2019, 14:05
Міжнародний аеропорт «Харків», входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, в рамках розвитку мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень відправив перші регулярні рейси на лінії Харків-Одеса і Харків-Ріміні (Італія). Інавгураційні вильоти на двох нових маршрутах відбулися 2 червня.
В аеропорту Ярославського відкрилося регулярне сполучення з італійським Ріміні і Одесою

Дані маршрути відкриті в рамках розширення співпраці з лоукост авіаперевізником SkyUp Airlines, який постійно базує в аеропорту Ярославського одне зі своїх повітряних суден - сучасний лайнер Boеing 737-800 NG на 189 пасажирських місць.

«Авіакомпанія SkyUp Airlines запустила прямі рейси з харківського аеропорту в Ріміні (Італія), а з 25 травня почалося виконання регулярних рейсів за маршрутом Харків-Барселона (Іспанія), а з 30 травня - Харків-Ларнака (Кіпр)», - розповіла компанія- оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського, про розширення маршрутної мережі SkyUp Airlines з Харкова, яке сталося нещодавно.

Таким чином, жителі міста та регіону отримали регулярне зручне пряме сполучення з трьома великими туристичними центрами Європи. На внутрішніх рейсах з 2 червня харківський аеропорт додав новий маршрут Харків-Одеса, який також обслуговує лоукост авіаперевізник SkyUp Airlines.

«Розвиток внутрішніх перельотів для аеропорту «Харків»- один із пріоритетних напрямків. Традиційно високим попитом користуються рейси до Києва. SkyUp Airlines розраховує і на популярність одеського напрямку, особливо в літні місяці, а також планує нові маршрути між містами України », - розповіли в прес-службі харківського аеропорту Ярославського, і уточнили, що перший літак відправився до Одеси з повним завантаженням, а час в дорозі склал одну годину. Вильоти по одеському напрямку будуть здійснюватися щочетверга та щонеділі, вартість квитків складе від 491 гривні.

У найближчі дні аеропорт Ярославського в партнерстві зі SkyUp Airlines з'єднає Харків регулярним сполученням з рядом інших великих туристичних центрів: з 4 червня - з Кутаїсі (Грузія), з 6 червня - з Ларнакою (Кіпр), з 11 червня - з Парижем (Франція) . Також в літній період SkyUp Airlines буде виконувати чартерні рейси з Харкова на популярних туристичних напрямках - Шарм-Ель-Шейх (Єгипет), Тіват (Чорногорія), Монастір (Туніс) і Анталія (Туреччина).

Квитки на всіх нових маршрутах вже доступні на сайті авіакомпанії, в касах аеропорту і квиткових агентствах.

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 році Міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. У 2019 аеропорт Харкова анонсував подальше розширення мережі перельотів поряд зі збільшенням числа партнерських авіакомпаній. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, за пасажиропотоком Міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, Ryanair, LOT, МАУ, SkyUp Airlines, Buta Airways і багато інших.

comments powered by HyperComments