На курорти грузинського Кутаїсі з Харкова: аеропорт Ярославського відправив перший рейс на новому маршруті

Вівторок, 4 червня 2019, 19:23
Міжнародний аеропорт «Харків», який входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, здійснив 4 червня інавгураційну відправку першого рейсу за новим регулярним прямим маршрутом Харків-Кутаїсі.
На курорти грузинського Кутаїсі з Харкова: аеропорт Ярославського відправив перший рейс на новому маршруті

«Лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines відкрив п'яте за 2019 рік напрямок з Харкова: 4 червня з Міжнародного аеропорту «Харків» вирушив перший літак в Кутаїсі (Грузія). Регулярні рейси за цим маршрутом будуть здійснюватися двічі на тиждень - по вівторках і п'ятниця », - повідомила прес-служба аеропорту Ярославського.

Вартість квитків в одну сторону на новому маршруті складе від 2 186 гривень, вони вже доступні до покупки на сайті авіакомпанії, в касах аеропорту і квиткових агентствах.

Як відомо, керуюча компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Ярославського, реалізує стратегію розширення маршрутної мережі міжнародних і внутрішніх перельотів. SkyUp Airlines - один із стратегічних партнерів харківського аеропорту, який постійно базує тут один зі своїх повітряних суден - сучасний лайнер Boеing 737-800 NG на 189 пасажирських місць.

В останні тижні аеропорт Ярославського регулярно повідомляє про інавгураційних вильоти, а також анонсує перші рейси на нових регулярних і чартерних маршрутах вже на найближчі дні. Так, на минулих вихідних, 2 червня з Харкова вперше вилетіли авіалайнери на регулярних маршрутах в італійський Ріміні і в Одесу. Раніше, 25 травня Харків отримав пряме регулярне сполучення з іспанською Барселоною, а 30 травня - з Ларнакою на Кіпрі. З 11 червня 2019 року аеропорт Ярославського анонсував регулярні прямі рейси Харків-Париж, вартість квитків на яких складе від 2 714 гривень, а час перебування лайнера в повітрі складе лише 4 години 5 хвилин.

Поряд з відкриттям нових регулярних напрямків, міжнародний аеропорт «Харків» активно розвиває сезонне авіасполучення на найбільш популярних серед українських мандрівників напрямках і анонсував запуск в туристичний сезон чартерних перельотів в Шарм-Ель-Шейх (Єгипет), Тіват (Чорногорія), Монастір (Туніс) і Анталія (Туреччина).

Квитки на всіх нових маршрутах також доступні мандрівникам на сайті авіакомпанії, в касах аеропорту і квиткових агентствах.

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 року міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні. У 2019 аеропорт Харкова анонсував подальше розширення мережі перельотів поряд зі збільшенням числа партнерських авіакомпаній. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, за інтенсивністю обслуговування злетів-посадок повітряних суден міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, Ryanair, LOT, МАУ, SkyUp і багато інших.

comments powered by HyperComments