Пасажирський трафік на міжнародних рейсах харківського аеропорту Ярославського за 5 місяців виріс на 34%

П'ятниця, 7 червня 2019, 16:08
Розширення маршрутної мережі міжнародних і внутрішніх сполучень дозволили Міжнародному аеропорту «Харків», який входить до групи DCH українського бізнесмена Ярославського, на третину збільшити обсяги пасажиропотоку за підсумками п'яти місяців 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Пасажирський трафік на міжнародних рейсах харківського аеропорту Ярославського за 5 місяців виріс на 34%

У той же час обсяги пасажирського трафіку за підсумками п'яти місяців 2019 року на міжнародних рейсах з Харкова перевершили показники аналогічного періоду минулого року на 34% - повідомляє прес-служба аеропорту.

«Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» в травні 2019 року склав 114 тисяч осіб, що на 28% більше, ніж в травні минулого року, коли його послугами скористалися 88,9 тисяч пасажирів. Найбільше зростання за підсумками місяця припав на міжнародні напрямки - їх пасажиропотік зріс на 34% і склав 95,1 тисячі осіб», - наводить травневу статистику аеропорту його прес-служба.

Компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Ярославського, пов'язує різке зростання пасажиропотоку на міжнародних напрямках з відкриттям шести нових маршрутів. У травні харків'янам стали доступні прямі регулярні рейси в Баку, Барселону і Ларнаки, а також стартували сезонні рейси в турецькі Бодрум і Даламан, Монастір в Тунісі.

Таким чином, загальне число вильотів з аеропорту «Харків» за підсумками перших п'яти місяців 2019 року склало 1 968 рейсів, що на 19% перевершує показники аналогічного періоду минулого року. А найбільш динамічний приріст за цей же період на 20% також продемонстрували міжнародні напрямки - число вильотів за 5 місяців збільшилася до 1 317.

За п'ять місяців 2019 року послугами аеропорту скористалися 428,2 тисячі пасажирів - це на 31% перевершує показники аналогічного періоду 2018 року. Загальний травневий пасажиропотік на 28% перевершив торішній показник, а зростання числа пасажирів на міжнародних напрямках за підсумками травня склав 34%.

Компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ» з групи DCH Ярославського відзначає подальше активне розширення мережі перельотів, що буде сприяти розвитку повітряних воріт першої столиці України і зробить ще більш зручним пряме сполучення міста з провідними зарубіжними діловими і туристичними центрами. У червні географія польотів Міжнародного аеропорту «Харків» розширюється на п'ять нових регулярних маршрутів. На початку місяця стартували рейси в Одесу, італійський Ріміні, грузинський Кутаїсі, а з 11 червня харків'янам стануть доступні регулярні прямі перельоти в Париж, з 17-го - до польського Кракова.

Як уточнили в прес-службі Міжнародного аеропорту Ярославського, найпопулярнішими напрямками квітень понеділок мандрівників, що вилітають з Харкова, стали як традиційні, так і нові маршрути Анталія, Київ, Стамбул, Шарм-Ель-Шейх, Відень, Варшава, Тель-Авів, Вроцлав , Гданськ і Дортмунд.

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові рекорди. За рік послугами Міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 році Міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. У 2019 аеропорт Харкова анонсував подальше розширення мережі перельотів поряд зі збільшенням числа партнерських авіакомпаній. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, за пасажиропотоком Міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Ryanair, LOT, МАУ, SkyUp Airlines, Buta Airways і багато інших.

comments powered by HyperComments