Харківський аеропорт Ярославського першим в Україні сертифікований за стандартами безпеки і якості обслуговування ЄС

Середа, 12 червня 2019, 19:19
Компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського, перша в Україні отримала безстроковий сертифікат відповідності аеродрому найвищим стандартам, які встановлені для аеропортів Європейського Союзу Регламентом Єврокомісії щодо забезпечення безпеки польотів та якості обслуговування.
Харківський аеропорт Ярославського першим в Україні сертифікований за стандартами безпеки і якості обслуговування ЄС

«1 червня 2019 року Державна авіаційна служба України видала сертифікат аеродрому нового зразка оператору Міжнародного аеропорту «Харків»- компанії «Нью Системс АМ». Документ підтверджує, що аеропорт відповідає чинним авіаційним нормам і правилам України, які розроблені з урахуванням Регламенту Європейської комісії №139 / 2014 від 12.02.2014», - йдеться в офіційному повідомленні прес-служби аеропорту.

Згідно зі стандартами сертифікації за Регламентом Єврокомісії, міжнародний аеропорт «Харків», що знаходиться в управлінні «Нью Системс АМ», буде проходити регулярний аудит для підтвердження відповідності вимогам стандартів Єврокомісії по безпеці, а також підтримувати аеродром, його обладнання та інфраструктуру в тому стані, яке відповідає галузевим вимогам для аеропортів ЄС.

«Освоївши механізм безстрокової сертифікації аеродромів, Державна авіаційна служба України тим самим зробила найважливіший крок на шляху євроінтеграції вітчизняної індустрії авіаційних перевезень. А також продемонструвала успішний приклад взаємодії регулятора та операторів галузі в процесі впровадження європейських стандартів», - прокоментувала отримання сертифікату «Нью Системс АМ»- компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків», що входить до групи DCH Олександра Ярославського.

Як відзначили в прес-службі аеропорту, фахівці відділу сертифікації аеродромів Державіаслужби України надали Міжнародному аеропорту «Харків» всю необхідну методичну допомогу, надаючи консультаційну допомогу і сприяння в оформленні необхідних документів протягом усього процесу підготовки до отримання сертифіката з грудня 2018 року.

Міжнародний аеропорт «Харків» (hrk.aero) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 році Міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. У 2019 аеропорт Харкова анонсував подальше розширення мережі перельотів поряд зі збільшенням числа партнерських авіакомпаній. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, за пасажиропотоком Міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, Ryanair, LOT, МАУ, SkyUp Airlines, Buta Airways і багато інших.

comments powered by HyperComments