Харківські студенти вперше отримають стипендії імені Героїв Небесної Сотні

Четвер, 13 червня 2019, 18:33
Конкурсною комісією, де були представлені родини загиблих, відібрано 40 стипендіатів зі всіх регіонів країни.
Харківські студенти вперше отримають стипендії імені Героїв Небесної Сотні

Семеро студентів здобувають освіту в Харкові. Відповідний протокол та список переможців опубліковано на сайті МОН. Невдовзі дане рішення буде затверджене наказом МОН, а виплата стипендій стартує з 1 вересня. Кожного місяця протягом одного навчального року студенти будуть отримувати 2480 грн (для ЗВО ІІІ-ІV р.а.) чи 1900 грн (для ЗВО І-ІІ р.а.).

За словами Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, за допомогою стипендій буде підтримана активна й цілеспрямована молодь, яка не залишається в стороні важливих процесів в суспільстві. Мова йде про тих студентів, які докладають докладає всіх зусиль, які підтримують цінності, за які боролися Герої Небесної Сотні. Також цим кроком була виказана шана героям, які загинули за свободу України. Усі номінації назвали на честь наймолодших із них.  

Самі стипендії призначаються за результатами літньої сесії. Тому навчальні заклади повинні після її закінчення підтвердити право кандидатів. Від оперативності вишів залежить, наскільки швидко буде затверджене рішення конкурсної комісії. У поточному році на здобуття премії номіновано 92 студенти. До конкурсу були допущені 80. З них конкурсна комісія відібрала 40 стипендіатів.
 
 

 

comments powered by HyperComments