В Харкові проходить архітектурна виставка Open/Work

Юлія Гуш  |  Субота, 15 червня 2019, 12:32
14 червня в Харківській школі архітектури стартувала виставка Open/Work, яка має на меті розповісти про сучасні підходи до архітектурної освіти.
В Харкові проходить архітектурна виставка Open/Work

На виставці представлені результати робіт тридцяти трьох студенток і студентів, які стали учнями бакалаврату ХША. Експозиція показує, чого вони досягли протягом року навчання. Там можна побачити проекти як публічних просторів, так і приватних будинків, портфоліо, креслення, архітектурні макети та плани, графічні матеріали, роботи з бетону, металу і дерева. Кураторами виставки стали американські архітектори Ешлі Бігхем і Ерік Херманн. Подивитися на досягнення студентів можна до 1 липня

«Для нас це таке свято, – розповіла Олександра Нарижна, перший проректор Харківської школи архітектури, – це фінал року, фінал першого року архітектурної освіти в Україні. Виставка цікава тим, що студенти представлятимуть досвід своєї роботи, навички, які вони отримали протягом цього року. І результати, які ми досягли всього за один рік. Це такий виклик архітектурної освіти на українському просторі».

Вона розповіла, що школа в своїй роботі школа спирається на декілька основних принципів. Зокрема, студенти працюють з найкращим українським досвідом, спираючись при цьому на міжнародний.

«Ми створюємо нову традицію української літератури, – розповіла Нарижна, – адже у нас українська архітектура втратила свою ідентичність. І зараз нам треба її шукати. Бо що таке українська архітектура? Ми не можемо копіювати, ми знаходимося в процесі пошуку.  Українські архітектори не є унікальними. Але ми маємо дізнатися, що таке українська архітектура. Ми знаємо, що таке нідерландська архітектура, що таке швейцарська архітектура. А що таке українська? Ми зараз працюємо над цим питанням».

«Тут зібрано дуже багато робіт за весь наш навчальний рік, – розповіла студентка ХАШ Ольга Мозгова, – і  метою виставки було не показати результат нашої роботи, а процес. Як ми працювали та що нам допомагало. Всі роботи дуже різні, вони на різні теми».

За її словами, виставка складається з чотирьох блоків – технічного, гуманітарного, студійного та блоку навичок. Всі представлені там проекти пов‘язані з постійними експериментами з формою навчання та пошуком нових підходів до роботи зі студентами. Під час роботи виставки заплановані виступи міжнародних експертів в сфері архітектурної освіти, практикуючих архітекторів із України та Польщі, дискусії та вечірки.

comments powered by HyperComments