Жукову - ні, намету - так: Харків’яни пікетують міськраду (ФОТО)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 червня 2019, 11:14
Зараз в Харкові проходить пікет, направлений проти знесення волонтерського намету та перейменування проспекту Григоренка.
Жукову - ні, намету - так: Харків’яни пікетують міськраду (ФОТО)

Учасники пікету зібралися біля стін харківської міськради. Сьогодні, 19 червня, депутати повинні розглянути питання щодо намету «Все для перемоги» та перейменування проспекту Григоренка в Маршала Жукова. Подібні ініціативи обурили активістів. Вони наголошують, що волонтерський намет і надалі має залишатися на площі Свободи, а нова назва проспекту, яку він отримав в межах декомунізації, має залишатися незмінною.

«Зараз Кернес займається заграванням з «русскім міром», - розповів волонтер намету Борис Редін, - і ми можемо отримати те саме, що й на Донбасі. Якщо хтось думає, що це неможливо - то в Донецьку те ж саме думали. Це неприпустимі речі. Ми зібрали дві петиції. Одна проти перейменування проспекту на Маршала Жукова. Більше 5 тисяч (підписів – ред.). Інша за намет. Теж більше 5 тисяч».

Ці петиції харківські активісти віднесли до міської ради ще вчора. Разом з тим Редін зазначив, що мер Харкова має вибірковий підхід до таких петицій. На ті, чиї автори виступають за Жукова та знесення намету, він звертає увагу, а всі інші - ігнорує.

«Сьогодні на сесії харківської міської ради буде розглядатися питання з приводу перейменування проспекту Григоренка назад в Маршала Жукова, - розповіла учасниця акції Олександра Щукіна, - ми з цим не згідні. Тому що по закону про декомунізацію цього робити неможна. Жуков був катом. І ця людина має піти в історію назавжди. Ніяких проспектів, вулиць та пам’ятників йому бути не повинно. А це питання піднімають спеціально, щоб зіштовхнути харків’ян між собою».

На заході присутні представники різних громадських організацій та політичних сил. Пікетувальники тримають в руках плакати з надписами «Повернення радянських назв - крок до реваншу сепаратистів», «Голосуючи за Жукова, ви порушуєте закон» тощо. Зараз вони чекають новин з міськради.

comments powered by HyperComments