В Харкові відбудеться акція «Книжки для супергероїв»

П'ятниця, 5 липня 2019, 12:18
Акція «Учительство – дітям: книжки про супергероїв і супергероїнь» відбудеться 7 липня о 21:00 на площі Конституції.
В Харкові відбудеться акція «Книжки для супергероїв»

Цим заходом буде завершена П’ятанаціональна освітянської (не)конференції EdCamp Ukraine 2019, передає PR-агенція «Bagels & Letters».

«Це має бути книга, яка здатна підтримати дух дитини та водночас давати їй якусь інформацію, адже кожна дитина повинна навчатися доти, доки вона на це здатна, — говорить віце-голова EdCamp Ukraine з партнерства і комунікації Ірина Міньковська. — Найкраще, щоб це була сучасна дитяча або підліткова книга. Буде круто, якщо ви вкладете в книжки свої побажання юним читачам та читачкам, добрі натхненні слова».

«Подумайте: яку б книгу ви радили прочитати сучасним дітям? — додає голова ГО «Маленьке серце з мистецтвом», засновниця Школи Супергероїв Євгенія Смірнова. — Який бестселер поставили би на поличці маленьких дослідників та експериментаторів? Що з актуальної художньої літератури справжній must-have?».

Книжки будуть передані у Бібліотеку Супергероїв, якою користуються маленькі пацієнти національної лікарні «ОХМАТДИТ» — учні Школи Супергероїв. Ця акція є частиною проекту «Право на освіту», суть якого — надання якісної шкільної освіти дітям, які знаходяться у медичних закладах. Наталія Мосейчук презентувала цей проект на EdCamp Ukraine 2018. Едкемпівська спільнота переконана: викладати в лікарнях мають найкращі вчителі та вчительки.

Сьогодні завдяки проекту школи працюють у київській лікарні № 7, Охматдиті, лікарнях Львову, планується відкриття школи в опіковому центрі у Києві, міській та обласній лікарнях Житомира. А в найближчому майбутньому школа має з’явитися в кожному медзакладі, де діти проводять довгий час – рабоча група проекту домоглися затвердження Положення про здобуття середньої освіти дітьми, які перебувають у лікарнях. На оплату праці вчителів та вчительок в таких школах у держбюджеті виділено 12 мільйонів гривень.

«У якийсь момент кількість сюжетів про онкохворих дітей в лікарнях почала зашкалювати. Складалося враження, що наша країна — один великий дитячий онкодиспансер, — говорить телеведуча. — Ми збирали і продовжуємо збирати кошти для порятунку дитячих життів. Ми рятували і втрачали. У якийсь момент ми подумали, що витягати малюків з цієї прірви можна, паралельно навчаючи їх».

Там же, на площі Конституції, понад тисяча вчителів і учительок встановлять національний рекорд на підтримку статусу вчительської професії, провівши акцію #ВЧИТЕЛЮЙ заради Хороших Людей. Тож усі, хто принесе книжки, зможуть стати свідками акції та висловити свою повагу вчительству. Онлайн із трансляцією на екран на площі підключаться EdCamp-спільноти з 25-ти регіонів України, а дитячий колектив «Little Blues» виконає рок-версію гімну України.

Нагадаємо, на EdCamp Ukraine 2019 зберуться понад тисячу освітян та експертів із освіти й суміжних галузей з усієї України та ще двадцяти країн. Темою (не)конференції буде «Хороша людина. Зрощуємо в Україні», а ключовими питаннями – збереження та розвиток реформи Нової української школи, підвищення статусу вчителів та вчительок для суспільства та самих себе та початок впровадження в Україні системи соціально-емоційного та етичного навчання SEE Learning, розробленої в американському університеті Ейморі за підтримки Нобелівського лауреату премії миру Далай-Лами XIV та участі низки світових університетів.

comments powered by HyperComments