Минулої доби на Харківщині 22 рази порушили виборче законодавство

Понеділок, 8 липня 2019, 13:09
Правоохоронцями було зареєстровано 22 повідомлення щодо подібних порушень.
Минулої доби на Харківщині 22 рази порушили виборче законодавство

Заяви про порушення чинного законодавства надійшли з таких районів, як Слобідський, Київський, Московський, Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський, Первомайський, Нововодалазький, Валківський, Лозівський та  Чугуївський.

Житель села Андріївка повідомив про розклеювання листівок невідомими особами. В них містились заклики  проголосувати за кандидата  в депутати від політичної партії, членства в якій він не має. Відповідна агітація розповсюджувалася по Барвінківському, Балаклійському, Близнюківському та Первомайському райнах.

Також стало відомо, що в Лозовій невизначеними особами були облиті червоною фарбою білборди з агітацією одного з кандидатів. Надійшла інформація і про встановлення агітаційних наметів та розповсюдження агітаційних матеріалів. На даний момент правоохоронці перевіряють ці повідомлення.

З початку передвиборчої кампанії в Харківській області зареєстрували 205 повідомлень про порушення виборчого законодавство. Слідчі відкрили 20 кримінальних проваджень. Правоохоронці склали 5 адмінпротоколів.

Крім цього, на Харківщині продовжують фіксувати випадки так званого «гречкосійства», коли кандидати намагаються купити прихильність виборців подарунками та розважальними заходами. Зокрема, низка таких випадків було помічена представниками Громадянської мережі ОПОРА.

 

comments powered by HyperComments