За останні роки в області відкрили 66 дитсадків, 29 ІРЦ, 24 ресурсні кімнати та 25 медіатек – Світлична

Вівторок, 9 липня 2019, 14:12
Такі дані навела губернатор Харківської області Юлія Світлична під час Координаційні раді з питань впровадження реформи у сфері освіти, яка відбулась під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в режимі селектору.
За останні роки в області відкрили 66 дитсадків, 29 ІРЦ, 24 ресурсні кімнати та 25 медіатек – Світлична

Говорячи про результати, яких досягнуто в освітній сфері Харківської області, керівник регіону Юлія Світлична підкреслила: «Харківщина підтримує реформування галузі освіти, яким охоплено всі ланки – від дошкільної до професійно-технічної освіти».

«За останні 5 років у Харківській області відкрито 66 нових дитячих садочків, створено 158 додаткових груп. Це майже 7,5 тисячі нових місць для дітей, які стояли в чергах. Пріоритетом є повністю зробити так, щоб черг не було. Цього року заплановано створити в цілому в області 1500 додаткових місць у дитсадках. Я думаю, що ми перевищимо цей показник», - сказала голова Харківської ОДА.

Юлія Світлична відзначила, що на капітальні ремонти та зміцнення матеріально-технічної бази загальноосвітніх шкіл у області цього року з бюджетів усіх рівнів спрямують 366 млн грн. Окрім умов навчання, велику увагу приділяють і систематичному підвищенню кваліфікації педагогів.

«Минулі майже 3 роки в Харківській області ведеться робота щодо створення належних умов для тих діток, які мають особливі освітні потреби. Створено 29 інклюзивно-ресурсних центрів, 24 ресурсні кімнати, 25 медіатек. Той план, який ми ставили, навіть перевиконано», - навела дані керівник області.

Щодо розвитку професійно-технічної освіти Юлія Світлична повідомила про те, що в області зараз діють 12 регіональних центрів та 5 навчально-практичних центрів, у процесі формування знаходяться ще 2 НПЦ.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, Юлія Світлична наголосила на необхідності забезпечити якісну та вчасну підготовку до нового начального року.

comments powered by HyperComments