Поліцейські Харківщини зареєстрували 334 повідомлення щодо порушень виборчого процесу

Вівторок, 16 липня 2019, 14:23
15 з них надійшли минулої доби до Київського, Шевченківського, Московського, Слобідського, Холодногірського, Зміївського, Балаклійського, Ізюмського, Первомайського та Золочівського відділів та відділень поліції.
Поліцейські Харківщини зареєстрували 334 повідомлення щодо порушень виборчого процесу

Так, 15 липня до поліції надійшла інформація про те, що на вулиці Леся Сердюка та Наталії Ужвій у Київському районі невідомі порізали агітаційні  намети кандидата в народні депутати України. Аналогічна подія сталася також на проспекті Московському, повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Жителька Харкова повідомила Шевченківський відділ поліції про крадіжку 8 банерів із зображенням кандидата у народні депутати України.

На даний час інформація за вищевказаними фактами внесена до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання щодо кваліфікації подій за Кримінальним кодексом України.

15 липня 58-річний харків’янин звернувся до Київського відділу поліції із заявою про те, що 12 липня йому на мобільний зателефонував невідомий та запропонував конфіденційну інформацію, здобуту незаконним шляхом,  стосовно одного з депутатів. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

На зупинках громадського транспорту по проспекту Гагаріна та на парканах по вулиці Храмова громадянин виявив агітаційні матеріали та повідомив до поліції.

Сварка між волонтером політичної партії та невідомим сталася під час проведення передвиборчої агітації біля входу станції метрополітену «Центральний ринок».

Представник Громадянської мережі «ОПОРА» звернувся до Золочівського відділення поліції стосовно виявленого білборду передвиборчої агітації без вихідних даних.

Всі заяви та звернення зареєстровані у Журналі єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції, тривають перевірки.

Довідка. Слідчими відкриті 34 кримінальні провадження. З них 9 - за ст.157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 1 - за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму), 10- за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму), 16 - за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, працівниками поліції складено 10 адміністративних протоколів: 1 - за ст. 178,1 – за ст. 212-14,8 - за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 125 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено.

comments powered by HyperComments