Під керівництвом Президента в Харкові відбувається нарада з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною діяльністю

Середа, 17 липня 2019, 17:44
Участь у заході бере голова ХОДА Юлія Світлична.
Під керівництвом Президента в Харкові відбувається нарада з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною діяльністю

17 липня Володимир Зеленський з робочою поїздкою перебуває на Харківщині. Під головуванням Президента відбувається нарада в Українському науково-дослідному інституті лісового господарства та агролісомеліорації імені Г. М. Висоцького, повідомляє прес-служба ХОДА.

Захід присвячено питанню боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в області. Ключовою темою для обговорення є проблема незаконних рубок у лісах Харківщини.

«Ми зверталися до правоохоронних органів, починаючи з 27 червня, тому що з 18 червня я вийшов виконувати обов’язки після декретної відпустки. Від вчорашнього дня почалася реакція. Подзвонили з НАБУ, - розповів Руслан Чагаровський. - У жовтневому лісогосподарстві ми зробили 10% ревізії від усієї площі, ми знайшли 80 млн грн збитку. Це більше 8 тисяч кубічних метрів дерев. За нашими підрахунками, коли пройде ревізія всіх територій, то приблизно це складе 500 млн грн».

Під час наради про ситуацію в лісгоспах області також доповіли представники Держекоінспекції та правоохоронці. Зокрема, в.о. начальника Державної екологічної інспекції України Ігор Яковлєв заявив про недопуск інспекторів до перевірок керівництвом окремих лісгоспів.

Начальник ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерій Сокуренко навів дані про низку відкритих кримінальних проваджень та оголошені підозри.

«Колишньому начальнику Держкомзему міста Харкова Саніну повідомлено про підозру. Також повідомлено про підозру в.о. начальника управління Держкомзему в місті Харкові Ковальовій, старості села Черкаська Лозова, начальнику управління Держкомзему в Дергачівському районі Харківської області Мірошниченку. Усі ці події стосуються Харківської лісової науково-дослідної станції НІІ лісового господарства та агролісомеліорації. Відкриті кримінальні провадження по Жовтневому лісгоспу (12,4 млн – збиток, 23,4 га вирубки лісу). Гутянський лісгосп – на площі 81 га, майже 15 млн збитку. Куп’янський лісгосп – майже 5 га, збиток – майже 3 млн. Це ті провадження, які зареєстровані. Ми продовжимо працювати», - запевнив Валерій Сокуренко.

Інформацію про роботу в напрямку боротьби з незаконними рубками лісу надали прокурор Харківської області Юрій Данильченко та начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Носач.

Підводячи підсумки наради, Президент України звернувся до правоохоронців з проханням звернути пильну увагу на справу вирубки лісів.

«Ті прізвища, які сьогодні називав пан Чагаровський, будь ласка, перевірте. Особливо: Сиса, Санін, Антипенко. Вам потрібно з цим розібратися та припинити вирубку лісу на Харківщині, тому що в нас тільки один вихід: якщо ви цього не зможете зробити, то на ваших місцях з’являться інші люди», - попередив Володимир Зеленський.

comments powered by HyperComments