Харківщина готова до проведення виборів

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 19 липня 2019, 10:31
Про це розповіли представники відповідальних структур під час свого брифінгу.
Харківщина готова до проведення виборів

За словами начальника організаційного відділу апарату ХОДА Сергія Коваленка, підготовка до виборів зараз знаходиться на завершальному етапі. Всі окружні та дільничні виборчі комісії забезпечені необхідним обладнанням та інвентарем згідно до відповідних нормативних актів. Проблема є хіба що з доступністю виборчих дільниць – не всі вони повною мірою враховують потреби людей з інвалідністю.

«Більшість будівель, в яких розміщені виборчі комісії, були прийняті в експлуатацію до утворення дільничних виборчих комісій на постійній основі, – зазначив Коваленко, – тобто, до 2012 року. Тому не всі приміщення мають безперешкодний доступ для осіб з інвалідністю. Або вони доступні частково. Тому встановлюються переносні пандуси, кнопки виклику вказівники. Також планується залучення волонтерів, які будуть допомагати даній категорії населення проголосувати».

Свою чергу начальниця відділу адміністрування Держреєстру виборців апарату ХОДА Світлана Коломієць розповіла, що зараз в Харківській області налічується 2 010 139 виборців. Всі охочі змінити місце голосування могли це зробити до 15 липня, подавши відповідну заяву до органів Держреєстру. Такою можливістю вже скористалися 20276 осіб. Цього разу процедура була спрощеною – виборцям не доводилося подавати мотивовані документи, достатньо було тільки паспорту.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної, роботи та взаємодії з  правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов зазначив, що безпеку під час виборів будуть забезпечувати 9600 правоохоронців. Це будуть співробітники Національної поліції та бійці Нацгвардії, а також курсанти військових вигів. Також буде задіяно 226 одиниць рятувальної техніки. Крім того, був підсилений контроль на всіх кордонах. Що стосується правопорушень під час передвиборчої кампанії, то вже було зафіксовано 355 відповідних повідомлень. Всі вони перевірялися слідчими. По 41 повідомленою були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідство по ним триває.

comments powered by HyperComments