Воскобойникова спіймали під Харковом з «чорним лісорубом» Сисой

П'ятниця, 19 липня 2019, 22:01
Коли Президент під час робочої наради у Харкові запитав, хто контролює «чорних лісорубів» в області, керівник ДП «Жовтневе лісове господарство» Руслан Чагаровський назвав ім’я директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси.
Воскобойникова спіймали під Харковом з «чорним лісорубом» Сисой

Сам Сиса на нараді був відсутній, начебто, у відрядженні. Зателефонувавши йому на мобільний, Володимир Зеленський особисто запросив посадовця 18 липня до себе в Офіс Президента. Наступного дня той з’явився на засіданні Нацради з питань антикорупційної політики, яке відбулося 18 липня в Києві, пише Слобідський Край.

- Коли я прийшов у лісгосп у 2018 році, зарплата була 4 000 гривень. На сьогодні середня зарплата — 20 000 гривень. Я відповідаю тільки за Гутянський лісгосп. Виручка від реалізації в 2017 році була 24 мільйони гривень, в цьому році буде 180 мільйонів гривень. На сьогодні у нас вже 95 мільйонів гривень виручки від реалізації. Всього цього досягли за рахунок того, що до 2017 року були схеми... Ми поставили правильно роботу лісгоспу. Все йде офіційно, - доповів Главі держави Віктор Сиса.

- На вас заведено кримінальну справу, ви знаєте? - запитав Володимир Зеленський.

«Кримінальні справи є на всіх директорів, - відповів очільник Гутянського лісгоспу». Також він зазначив, що в цьому році в його господарстві посадили 500 гектарів лісу, а зрубали — 100 гектарів.

Президент пообіцяв особисто приїхати в Гутянський лісгосп і все перевірити. При цьому зазначив, що звернувся до правоохоронних органів, щоб побачити реальну ситуацію.

Втім, за словами Руслана Чагаровського пан Сиса відверто бреше голові держави, тому що зрізавши 104 га лісу, він посадив не 500, а лише 72 га молодого лісу, що підтверджено документами. Так само як і щодо до того, що він не був поінформований про приїзд Президента: у понеділок про це попередили всіх керівників підрозділів, є свідки.

На думку експертів, за даних обставин, Сиса тепер не має жодного шансу очолити лісове господарство області, хоча ще тиждень тому ніхто не мав сумніві з цього приводу. Іронія долі: два тижні тому Сиса з колективом лісгоспу охоче фотографувався з, як він думав, ЗЕ-кандидатом Воскобойниковим, який подарував усім підлеглим Сиси футболки ЗЕ-команди. Втім, як заявили у обласному штабі політичної партії «Слуга Народу», Воскобойников є фейковим кандидатом, що вводить в оману виборців, ховаючись у символіку ЗЕ-команди.

comments powered by HyperComments