Харків’янам розкажуть про небезпеку гепатиту

Четвер, 25 липня 2019, 14:35
У Харкові відбудеться акція до Дня боротьби з гепатитами.
Харків’янам розкажуть про небезпеку гепатиту

Інформаційно-просвітницьку акцію під назвою «Знай. Запобігай. Тестуйся. Лікуйся», проведуть 26 липня на площі Свободи. Захід буде приурочений до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

В межах акції всі охочі зможуть пройти безкоштовне тестування на гепатит С в умовах сучасних мобільних амбулаторій, проконсультуватися з лікарями і соціальними працівниками, отримати інформаційні матеріали про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

Як зазначають організатори, аналогічні акції будуть проходити у десяти містах України. Початок заходу - о 9:00. Місце проведення: пл. Свободи (біля саду Шевченка з боку ст.м. «Університет»). Захід  організований «Альянс громадського здоров'я».

Довідка. Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами відзначають 28 липня. Як повідомляє Харківський міський центр здоров'я, з початку року в Харкові були зареєстровані 202 випадки захворювання на гострі вірусні гепатити, ще у 306 харків’ян діагностовано хронічний вірусний гепатит. За словами медиків, найбільш небезпечними є хронічні вірусні гепатити В і С, адже запізніле діагностування і лікування яких може стати причиною цирозу або раку печінки.

 

comments powered by HyperComments