Ювілей: 15 років телепередачі «Прем'єра з Ігорем Жуковим»

Четвер, 1 серпня 2019, 12:34
15 років виповнюється з дня виходу програми «Прем'єра» відомого телеведучого, журналіста і медіаменеджери Ігоря Жукова, який знайомий глядачам ще з початку 90-х років по передачам про кіно, що транслювався на харківських і загальнонаціональних всеукраїнських телеканалах.
Ювілей: 15 років телепередачі «Прем'єра з Ігорем Жуковим»

Перший випуск програми «Прем'єра з Ігорем Жуковим», присвячений кінематографу і телебаченню, вийшов в ефір харківського телеканалу «А / ТВК» в липні 2004 року. В черговий своїй передачі Ігор Жуков ділився з глядачами ексклюзивними авторськими матеріалами про кіно і нові стрічки, які тільки готуються до виходу на екрани, репортажами зі знімальних майданчиків, інтерв'ю, а також розповідав і про легендарну історію харківського телебачення, про людей, які його створювали.

У 2005 році програма почала транслюватися щодня в ефірі загальнонаціонального ТБ на всю Україну. Виходила «Прем'єра з Ігорем Жуковим» на багатьох великих регіональних телеканалах і зараз її можна подивитися в щоденному ефірі харківської телекомпанії «А / ТВК», де і народилася 15 років тому, і телеканалів всеукраїнського провайдера кабельного ТБ «Тріолан» в різних містах України.

Вперше в своїй історії програма «Прем'єра з Ігорем Жуковим» нещодавно вирушила в закордонну подорож, розповідаючи на Егейському морі невідомі подробиці відомих фільмів, зйомки яких, як виявилося, проходили в Туреччині. У фортеці-музеї міста Мармарис, де знімали всесвітньо відомий турецький серіал «Чудовий вік», Ігор Жуков провів телеекскурсію для глядачів, познайомивши їх з легендарною фортецею, історія якої пов'язана і з нашою українкою Роксоланою.

«Прем'єра» є сучасним продовженням іншого, найпершою телепередачі Ігоря Жукова «Відеорев‘ю», яка стала на початку 1990-х ще й першої шоу-програмою про кіно в Україні і на всьому пострадянському просторі. Це був дебют на телебаченні студента-першокурсника Ігоря Жукова, який розповідав про кіно так, як ніхто ще не робив, помістивши себе, ведучого, всередину фільмів за допомогою вигадки і відеомонтажу. Придумані ним нові візуальні форми спілкування з глядачами були в ті часи небачені. Подібну ідею реалізував пізніше в Голлівуді режисер Роберт Земекіс в знаменитій картині «Форрест Гамп». Передача транслювалася на більшій території України і в сусідніх країнах. Піднята тоді Жуковим на ТБ тема голлівудського кіно, який прорвався до нас після розвалу СРСР, мала величезний інтерес у телеглядачів, що жили в епоху піратських відеокасет.

У програмі «Прем'єра» в дні народження «Відеорев‘ю», на прохання глядачів, Ігор Жуков згадував найбільш цікаві та яскраві моменти своєї першої передачі, кліпи на написані ним пісні, зняті в ті часи. «Відеорев‘ю» виходило в телеефірі 8 років, а «Прем'єра» ¬ вже відзначає 15-річний ювілей. У цей час Ігор Жуков створював не тільки телепередачі, але і займався телевізійним менеджментом: працював програмним директором телекомпанії, формував кінорепертуар на чотирьох великих харківських каналах, керував продакшн-студією, був голосом каналу і продюсером різних програм, робив передачі на радіо, писав авторські матеріали для практично всіх найвідоміших харківських ЗМІ, друкувався у всеукраїнських виданнях. Відкрив «Майстер-класи з підготовки телеведучих і журналістів від зірок харківського ТВ», де всі бажаючі можуть навчитися працювати на телебаченні.

Але цим творчий діапазон Жукова не обмежується: він пише вірші і пісні, які у вигляді кліпів глядачі могли побачити в його програмах «Відеорев‘ю» і «Прем'єра». У 2006 році вийшла збірка віршів телеведучого «Я розповім тобі про вітер». Свої пісні Ігор Жуков дарував глядачам і зі сцени харківського кіноконцертного залу "Україна". У 2017-му була видана книга віршів телеведучого «Та, чиє ім'я шепоче вітер», об'єднана зі збіркою віршів його батька, поета і журналіста Леоніда Жукова, який працював в газетах Чугуєва і Харкова. Презентація книги пройшла в Харківській державній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка.

Ще Ігор Жуков відкрив інтернет-телеканал «Харків-ТВ» tv.kh.ua з метою створення першого загальнонаціонального каналу з Першої столиці, що веде мовлення на всю Україну і весь світ. Телевізійник сподівається на новий розквіт незалежного ТВ і докладає для цього всіх зусиль, популяризуючи в програмі «Прем'єра» ідею мовлення з Харкова у всеукраїнському та навіть всесвітньому телеефірі.

comments powered by HyperComments