Літня харків‘янка віддала свої заощадження шахраю

Понеділок, 5 серпня 2019, 16:38
Гроші вона віддала за непритягнення її доньки до кримінальної відповідальності.
Літня харків‘янка віддала свої заощадження шахраю

4 липня близько 19:00 84-річній харків‘янці зателефонував незнайомий чоловік та назвав себе прокурором. Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, він заявив, що її донька потрапила у ДТП і що потрібні гроші на позитивне вирішення питання.

Після цього пенсіонерка передала зловмиснику 14 тисяч доларів США та 47 тисяч гривень. Було відкрите кримінальне провадження ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці встановлюють особу злочинця.

Правоохоронці наголошують, що в аналогічних випадках в жодному разі неможна говорити про наявність коштів, не передавати їх невідомим особам, не переводити на чужі рахунки. Також неможна назвати власну адресу, адже туди можуть приїхати сумнівні особи.

Нагадаємо, що нещодавно на харківській залізниці загинула пенсіонерка. Літня жінка була смертельно травмована поїздом. Нещасний випадок стався 4 серпня о 19:05 на станції «Тишківський» в Шевченківському районі.

 

comments powered by HyperComments