Всі на NametFest: На Харківщині відбудеться масштабний туристичний фестиваль

Юлія Гуш  |  Четвер, 8 серпня 2019, 16:49
З 9 по 11 серпня на території городища «Гайдари» буде проходити фестиваль, який об’єднає мандрівників та туристів з різних куточків України.
Всі на NametFest: На Харківщині відбудеться масштабний туристичний фестиваль

За словами організаторів, NametFest має допомогти розвитку культурної спадщини такої пам’ятки Національного значення, як «Зміїв Курган». Даний фестиваль на Харківщині проводиться вже четвертий рік.  

“Це була ідея – зібрати людей, які займаються туризмом, яким цікавий туризм чи подорожі, – розповів помічник головного координатора фестивалю Юрій Волошин, – зібрати їх в одному місці. І спочатку це було дуже важко, бо все було на спільних засадах, все робилося за власний кошт. І на першому фестивалі у нас було 200 людей, а на третьому, в останній раз, у нас було 3-4 тисячі людей. Тобто, люди зацікавлені в тому, щоб збиратися з людьми, які поєднані за духом, за подорожами, за туризмом. Бо нема таких аналогів в Україні. Тим більше, на Сході”.  

За словами представниці Зміївського Центру молоді Ольги Перелигіної, фестиваль з кожним роком стає все більш масштабним. Заплановано, що цього разу NametFest відвідає близько 6 тисяч шанувальників туризму з різних областей України. Такий захід, переконані організатори, має показати туристичні принади Харківщини з найкращого боку. Що стосується програми фестивалю, то тут вистачить як розваг, так і пізнавальних заходів: відвідувачів очікують майстер-класи, лекції, квести, розваги для дітей, фаер-шоу тощо.

“Програма буде дуже насичена подіями, – розповів координатор програми фестивалю Сергій Озеров, – буде і лекційний майданчик, буде і творчий, будуть майстер-класи, будуть різні активності. Будуть різні цікавинки. Як то виступ того ж астронома, який буде розповідати про особливості всесвіту. Якщо нам дозволить небесна канцелярія, то ми поспоглядаємо зорі через телескоп. Буде ще чимало різних квестів, розваг. Приїжджайте навіть з дітьми – буде всім цікаво”.   

Детальніше про фестиваль можна дізнатися на офіційному сайті NametFest.
 

 

comments powered by HyperComments