Харківського поліцейського, який в трамваї побив пенсіонера, відсторонено від служби

Субота, 10 серпня 2019, 12:39
Таке рішення прийняло керівництво ГУНП в Харківській області відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону України «Про Національну поліції», ст. 17 Дисциплінарного статуту НПУ.
Харківського поліцейського, який в трамваї побив пенсіонера, відсторонено від служби

7 серпня у засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що між поліцейським та пенсіонером виник конфлікт у трамваї, в  ході якого працівник поліції наніс літньому чоловіку тілесні ушкодження, повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Правопорушником виявився дільничний офіцер поліції Слобідського відділу поліції. На момент події він знаходився у цивільному одязі, без вогнепальної зброї.

Заява про інцидент була зареєстрована належним чином у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Слобідського відділу поліції, за матеріалами якої слідчі підрозділу відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Наступного дня матеріали кримінального провадження для вирішення підслідності були направлені до прокуратури Харківської області.

За розпорядженням керівництва ГУНП в Харківській області було невідкладно розпочато службове розслідування з приводу дій працівника. На час його проведення дільничний відсторонений від виконання своїх функціональних  обов’язків.

За результатами службової перевірки, якщо факт інциденту знайде своє підтвердження, керівництвом обласного главку поліції буде прийнято рішення щодо притягнення поліцейського до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з лав Національної поліції України.

На сьогоднішній день розслідуванням усіх обставин за фактом можливого перевищення службових повноважень співробітником поліції займається Державне бюро розслідувань.

 

comments powered by HyperComments