Жити на Харківщині зголосився 1001 іноземець

Юлія Гуш  |  Четвер, 15 серпня 2019, 12:44
Всі вони подали заявки на отримання громадянства України.
Жити на Харківщині зголосився 1001 іноземець

Про те, скільки іноземців вирішило отримати громадянство України та оселитися на Харківщині, розповіли фахівці ГУДМС України в Харківській області.

«З початку оформлення біометричних документів громадянам надано право відвідувати понад 130 країн світу без оформлення віз, – розповіла Юлія Гринько, заступниця начальника управління з питань громадянства, паспортизації реєстрації та еміграції, – даний факт призводить до підвищення попиту на отримання громадянства України. Що стосується статистичних даних по Харківській області за перше півріччя 2019 року, то протягом цього періоду було прийнято та розглянуто 1001 клопотання щодо оформлення громадянства України».

За словами Ольги Михайлович, головної спеціалістки управління з питань громадянства, паспортизації реєстрації та еміграції, серед охочих отримати українське громадянство чимало вихідців з Близького Сходу. Найчастіше в Україну хочуть переселитися з Іраку, Ірану, Афганістану, Йорданії, Лівану, Росії. Що стосується вихідців з таких країн, як Китай та В‘єтнам, то переважно вони подають документи на набуття громадянства дитиною. Самі ж батьки зазвичай обходяться довідками на постійне місце проживання.

«Міграційні процеси на сьогоднішній день в умовах прагнення швидкої інтеграції України до Європейського союзу є дуже важливими та актуальними як в масштабах країни, так і в масштабах регіону, – зазначив Гага Кікнадзе речник ГУДМС в Харківській області, – бо коли іноземець набуває громадянства України, він стає частино нашої країни».

comments powered by HyperComments