На Харківщині буде діяти 50 опорних шкіл

Четвер, 22 серпня 2019, 17:37
За підсумками минулого року в області було 44 опорні школи.
На Харківщині буде діяти 50 опорних шкіл

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час свого брифінгу 22 серпня. За його словами, це один з найліпших показників по країні. З 1 вересня буде налічуватися 50 шкіл. Нові школи були відкриті у Золочівській ОТГ, Лозівській міській ОТГ та Шевченківському районі.

Очікується, що до перших класів має піти 25,5 тисячі дітей. Бабічев зазначив, що це гарна цифра. Ці діти навчатимуться за концепцією Нової української школи. Також він зазначив, що Харківська область знаходиться серед лідерів в плані з підготовки перших класів до початку навчального року відповідно до стандартів Нової української школи. Зокрема, для перших класів вже закупили близько 6 000 нових парт, 152 комплекти меблів і понад 900 одиниць комп’ютерного обладнання.

Крім того, в 200 закладах пройшли капітальні ремонтні роботи за гроші з усіх джерел фінансування. Бабічев також розповів, що в поточному році надійшли нові підручники для других, шостих та одинадцятих класів. Загалом, область забезпечена підручниками на 94%.

За словами заступника голови ХОДА, деякі школи прийняли рішення щодо переходу на українську мову навчання. Тому було підготовлено звернення до Міністерства освіти і науки України щодо забезпечення додатковою кількістю підручників українською.

Нагадаємо, що Харківщина лідирує в плані підготовки перших класів. Мова йде про підготовку до початку навчального року. Готовність навчальних закладів України до роботи, які відповідають стандартам Нової української школи, були обговорені під час конференції Міністерства освіти і науки.

comments powered by HyperComments