В ООН закликали харківського мера поважати права людини

Четвер, 5 вересня 2019, 11:19
В організації підкреслили, що підтримують ХарківПрайд та закликали владу міста поставити права людини на перше місце.
В ООН закликали харківського мера поважати права людини

Відповідне звернення було опубліковане на інтернет-ресурсі ООН Україна. Там було сказано, що в поточному році представники Організації Об’єднаних Націй в Україні моніторили ЛГБТ-заходи по всій країні. Вони зазначали, що завдяки діям правоохоронців вони  пройшли успішно, а всі учасники реалізували своє право на свободу мирних зібрань та вираження поглядів.

За словами координаторки системи ООН в Україні Оснат Лубрані, вона була розчарована намірами харківської місцевої звернутися до суду з метою обмеження проведення ХарківПрайду. Сам захід запланований 15 вересня 2019 року. Міська влада мотивує таке рішення ризиками, пов’язаними з безпекою. Лубрані підкреслила, що прайд – це марш на підтримку рівності та боротьби проти дискримінації. Такі заходи проводяться в багатьох країнах. Вони означають, що кожна держава поділяє глобальні цінності прав людини, інклюзії  та принципу "не залишати нікого осторонь".

У зв‘язку з цим Лубрані закликала владу Харкова поставити права людини в пріоритет, співпрацювати з правоохоронцями, громадою та міжнародною спільнотою, та вжити всі заходи для уникнення непотрібних та надмірних обмежень прав і свобод.

Нагадаємо, 12 серпня на сайті харківської міської ради з’явилася петиція з вимогою «заборонити проведення гей-параду». За два тижні набрала кількість голосів, необхідну для розгляду. Організаторки першого правозахисного ХарківПрайду та юристи висловилися наголосили, що така ініціатива – незаконна й антиконституційна.

comments powered by HyperComments