В Харківській області активно запроваджують сучасні технології та методики в освіті – Світлична

П'ятниця, 13 вересня 2019, 13:20
Харківська область приймає ТОП-10 вчителів – учасників щорічної національної премії Global teacher prize Ukraine.
В Харківській області активно запроваджують сучасні технології та методики в освіті – Світлична

З 13 по 15 вересня освітяни, яких було визнано кращими агентами змін у сфері освіти країни, мають повести час в Харківській області. Вони будуть знайомитися та обмінюватися досвідом, брати участь в майстернях, де порушуватимуть актуальні освітні теми, долучаться до квестів, а також будуть створювати спільні кейси.

В межах заходів вони поспілкуються з різноманітними спікерами, серед яких є переможці та учасники ТОП-10 світової премії Global Teacher Prize. Також для учасників проведуть зустріч з єдиною в світі вчителькою, призеркою Греммі, а також  представниками спільноти освітян та органів влади. Передбачено організацію майстерень по програмі асесмент-центру.

Під час відкриття зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична висловила подяку організаторам Global teacher prize Ukraine. За її словами, розвитку харківської освіти приділяється особлива увага. Це стсується запровадження сучасних технологій та методик. Як зазначила губернаторка, Харківська області є певного роду базою для найбільш креативних українських вчителів, які щороку приїжджають на EdCamp Ukraine.

Також Світлична розповіла, що на Харківщині робиться для розвитку освітньої сфери. За її словами, робота поділена на декілька складових. В межах однієї з них створюють сприятливі умови для роботи освітян та навчання школярів. Протягом трьох років відремонтовано більше трьох тисяч об’єктів. З них близько 700 - це об’єкти сфери освіти. Також надається пріоритет забезпеченню освітніх закладів новими сучасними обладнаннями. До них відносяться інтерактивні дошки, комп’ютери і не тільки.

Голова ХОДА розповіла, що на Харківщині знаходиться краща школа, яку побудували з нуля і яка є повністю укомплектованою сучасним обладнанням. Особлива увага приділяється комунікації з вчителями. В регіоні проводяться тренінги та різного заходи, які висвітлюють користь політики влади для самих освітніх закладів.

comments powered by HyperComments