«Ні капітуляції!»: Як харків‘яни протестували проти «Формули Штайнмаєра» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 2 жовтня 2019, 21:16
Акція під таким гаслом відбулася сьогодні, 2 жовтня, на площі Свободи перед наметом «Все для перемоги».
«Ні капітуляції!»: Як харків‘яни протестували проти «Формули Штайнмаєра» (фото)

Висловити свою позицію прийшло близько 300 чоловік. Серед них були як просто небайдужі громадяни, так і представники різноманітних громадських організацій, політичних партій. Вони висловили свою незгоду з діями президента Зеленського та підписанням так званої «Формули Штайнмаєра». За словами пікетувальників, це є актом капітуляції, який розв‘яже Росії руки на окупованих територіях.

«Це акція протесту проти останніх дій президента Зеленського та його оточення, – підкреслив співкоординатор харківського Євромайдану Сурен Кочарян, – з приводу підписання чи то утвердження так званої «Формули Штайнмаєра» в рамках Мінського процесу. Що, фактично, означає капітуляцію України. Якщо в такому вигляді це буде зроблено».

Учасники акції тримали в раках плакати з надписами «Ні капітуляції», «Тільки перемога», «Непокаране зло повертається», «Формула Путінмаєра – це брехня» тощо.

«Власне, ми всі знаємо, що відбулося вчора, – розповів співкоординатор харківського Євромайдану та співорганізатор акції Володимир Чистилін, – підписання так званої «Формули Штайнмаєра». Вже вчора харків‘яни виходили на першу акцію. Ми вирішили зробити сьогодні таку консолідовану акцію біля намету «Все для перемоги». Для того, щоб сказати, власне, «ні» капітуляції. Бо ми вважаємо, що те, що було підписано, несе велику небезпеку втрати суверенітету і незалежності держави. В разі того, що буде гірший розвиток подій.  

За його словами, до участі в акції запрошувалися як звичайні громадяни,  так і представники різного роду громадських організацій та політичних партій. Тобто, всі патріотично налаштовані харків‘яни. Загалом, серед них можна було побачити представників організації «Спілка ветеранів АТО», політичних партій «Національний корпус», «Демократична сокира», ВО «Свобода» тощо.

«Ми хочемо, щоб не сталося дійсно капітуляції, – зазначив Чистилін, – щоб ми втримали державу. Бо дуже небезпечно все те, що сьогодні відбувається. Бо втіленням цієї «Формули Штайнмаєра» може привести до непередбачуваних наслідків… Дуже хотілося, щоб влада дуже чесно та відверто сказала про подальші кроки. Бо сьогодні президент відмовився говорити з депутатами, виступати у Верховній раді та пояснити цю дорожню карту».

Зокрема, учасники пікету висловили готовність породжувати свій протест доки це буде необхідно. Також лунали гасла оприлюднити умови підписаної «Формули Штайнмаєра» та заклики до СБУ кваліфікувати підписання цих домовленостей як державну зраду. Аналогічні акції сьогодні проходили в багатьох великих містах України.

comments powered by HyperComments