На Харківщині створили управління Державної служби якості освіти

Середа, 9 жовтня 2019, 18:14
Територіальний орган має виконувати функції, до яких належатиме аудит закладів освіти та сертифікація педагогічних працівників.
На Харківщині створили управління Державної служби якості освіти

Як розповів голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, для Державної служби якості освіти України та її територіальних органів пріоритетом стане максимальна підтримка освітніх закладів, їх керівництва і засновників щодо розбудови ефективної системи забезпечення якості освіти.

На чолі Управління служби в Харківській області стала Світлана Вольянська, яка до цього була проректором з науково-методичної роботи Харківської академії неперервної освіти.

Управління буде проведення інституційного аудиту закладів освіти буде надавати  рекомендації школам щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, брати участь у сертифікації педагогічних працівників у частині вивчення практичного досвіду їхньої роботи, здійснювати державний нагляд за діяльністю закладів освіти (крім вищої) щодо дотримання ними вимог законодавства про освіту та видання обов’язкових до виконання розпоряджень щодо усунення виявлених порушень тощо.

Більш детально з його майбутньою роботою можна познайомитися за посиланням.

comments powered by HyperComments