Станцію метро «Московський проспект» перейменують у «Турбоатом»

Неділя, 13 жовтня 2019, 18:59
Станцію Харківського метрополітену «Московський проспект» планується перейменувати в «Турбоатом».
Станцію метро «Московський проспект» перейменують у «Турбоатом»

Таке рішення затвердили на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, повідомляє прес-служба міськради.

Перший віце-мер нагадав, що з проханням про перейменування станції до міського голови Геннадія Кернеса звернулися представники колективу АТ «Турбоатом» в ході виїзного прийому на підприємстві.

Як повідомив відповідальний секретар комісії Олексій Хорошковатий, станція «Московський проспект» була відкрита 1975 року в числі перших семи станцій метро в Харкові.

«Архітектурно-художній образ станції висловлює індустріальну тематику - це підкреслюють світильники великих розмірів, що нагадують ротори турбін. Спочатку станція проектувалася під назву «Турбінний завод», але до моменту відкриття за станцією закріпили назву «Московський проспект», - повідомив Олексій Хорошковатий.

Він додав, що з 13 станцій Холодногірсько-Заводської лінії метрополітену - шість розташовані безпосередньо на пр. Московському, але, тим не менш, мають інші назви.

Також члени комісії зазначили, що «Турбоатом» сьогодні вже став промисловим брендом України і заслужив право увічнити своє ім'я в будь-якому топонімі Харкова.

«Такий промисловий гігант, як «Турбоатом» відомий на всю країну, тому, я думаю, це прохання необхідно підтримати. Тепер це питання розглянуть на сесії міської ради, і якщо депутати теж його підтримають, то станція «Московський проспект» буде перейменована в «Турбоатом», - повідомив Ігор Терехов.

comments powered by HyperComments