У міськраді затвердили будівництво дороги через ринок «Барабашово»

Середа, 16 жовтня 2019, 14:21
Будівництво нової магістралі загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської було передбачено генеральними планами міста Харкова ще в 50-х роках.
У міськраді затвердили будівництво дороги через ринок «Барабашово»

Про це повідомив мер Харкова Генадій Кернес на сесії міськради 16 жовтня. За його словами, протяжність нової магістралі складе 2,5 км. В ході будівельних робіт також будуть зведені нові підпірні стовпи для метромосту.

«Ця дорога була передбачена генеральним планом 1953 1986, 2004 і 2013 років. Коли земля передавалася в оренду Концерну «АВЕК», його попереджали, що це для тимчасового розміщення торгових павільйонів або автостоянок. На серпневій сесії ми з вами створили КП «Міський торговельний ринок», якому будуть виділені кошти для будівництва малих архітектурних форм та здачі їх в оренду підприємцям. І гроші, які платитимуть підприємці, будуть набагато менше, ніж зараз з них здирає власник. Таким чином, і міський бюджет поповниться, і підприємцям буде покійніше», - підкреслив Геннадій Кернес.

Будівництво нової дороги передбачає поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста шляхом подовження пр. Ювілейного до вул. Шевченка. Це дозволить перерозподілити транспортне навантаження з вул. Академіка Павлова, Салтівського шосе та інших прилеглих вулиць.

Також рішенням сесії виділені кошти на проектування і будівництво торгового комплексу на території колишнього таксопарку в районі пр. Ювілейного, куди переїдуть підприємці з ринку «Барабашово».

 

comments powered by HyperComments