У Харкові низька захворюваність на грип та ГРВІ

Середа, 30 жовтня 2019, 17:40
Разом з тим в місті вживаються заходи для профілактики інфекційних захворювань.
У Харкові низька захворюваність на грип та ГРВІ

Про це 30 жовтня розповів директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат. За його словами, сьогодні був відновлений щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. Як передає Харківський обласний лабораторний центр, випадків захворювання на грип в Харкові зафіксовано не було. Рівень захворюваності є низьким.

За даними ВООЗ, в епідсезоні 2019-2020 року ймовірні такі віруси грипу: вірус А «Брісбане», вірус А «Канзас», вірус В «Колорадо» та вірус В «Пхукет». Прогнозуються дві хвилі підйому захворюваності – одна в грудні і в кінці січня, інша –  на початку лютого. В аптечній мережі Харкова є рекомендовані ВООЗ вакцини проти грипу - «Ваксигрип» з  Франції та «ДжіСі Флю» з  Кореї.

Харків'янам радять пройти вакцинацію. Лікувальні заклади міста вже мають вакцини виробництва таких країн, як Індія, Південна Корея, Франція, Бельгія, Болгарія та США.

За словами Юрія Сороколата, наразі профілактичні огляди пройшли більше 120 тис. дітей і 77 тис. студентів. Для попередження інфекційної захворюваності передбачені кошти на придбання препаратів, таких як туберкулін, антибактеріальні препарати, антирабічі вакцини і антирабічний імуноглобулін. Також була придбана медична апаратура та обладнання на суму понад 31 млн грн.

comments powered by HyperComments