На Харківщині підпільні виробники підакцизного пального завдали збитків держбюджету на 5 мільйонів євро

Понеділок, 4 листопада 2019, 11:41
Діяльність підпільних виробників бензину та дизпалива, які завдали збитків державі на понад 5 мільйонів євро, блокувала Служба безпеки України.
На Харківщині підпільні виробники підакцизного пального завдали збитків держбюджету на 5 мільйонів євро

Оперативники спецслужби встановили, що нелегальне виробництво здійснювалось на нафтопереробних заводах у Харківській та Полтавській областях. Офіційно ці підприємства виробляють нафтопродукти не підакцизної групи. Зловмисники також використовували резервуарні потужності у цих регіонах.

Ділки реалізовували нелегальну продукцію без сплати акцизу через підконтрольні комерційні структури на АЗС у восьми областях України. За попередніми підрахунками, лише у 2019 році організатори протиправного механізму незаконно виготовили та реалізували за підробленими документами понад 20 тисяч тонн палива.

Під час слідчих дій у організатора оборудки, бухгалтера та в офісному приміщенні правоохоронці вилучили документацію та чорнові записи, які доводять здійснення незаконної діяльності, та печатки підприємств, задіяних у схемі.  Також виявлено більш ніж 260 тисяч доларів США, 500 тисяч гривень та понад 40 золотих злитків різної ваги. На трьох заводах у місті Мерефа Харківської області, містах Сагайдак та Кременчук на Полтавщині накладено арешти на активи ділків.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 та ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Операція з викриття зловмисників проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з прокурорами Генеральної прокуратури.

 

comments powered by HyperComments