Безхатченки без власних авто: кого призначили заступниками прокурору Фільчакову

П'ятниця, 8 листопада 2019, 12:44
Колективу прокуратури Харківщини 6 листопада представили нових заступників прокурора області Олександра Фільчакова.
Безхатченки без власних авто: кого призначили заступниками прокурору Фільчакову

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, першим заступником призначено радника юстиції Андрія Кравченко. Заступниками прокурора області стали радники юстиції Володимир Анушкевич та Сергій Шевцов.

Заступники Кравченко і Анушкевич у свій час працювали у міських прокуратурах, якими у той час керував Фільчаков, пише Depo.Харків.

Кравченко Андрій Григорович – радник юстиції. В органах прокуратури працює з 2007 року, до цього обіймав посаду керівника Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області.

Андрій Кравченко

Згідно електронної декларації прокурора за 2018 рік, Кравченко не має власного житла. Із липня 2017 року він користується житловим будинком площею 201,7 кв.м у Харкові, а також земельною ділянкою у 500 кв.м у Харкові. 

Крім цього, прокурор не має власного транспорту. Він користується двома автомобілями Lexus GS250 і Toyota RAV4, які записані на родичів. За минулий рік Кравченко у Дергачівській місцевій прокуратурі отримав 525,9 тис. грн зарплати. Водночас, він задекларував 3,81 млн грн готівкою, його дружина – 130 тис. грн готівкою.

Анушкевич Володимир Ігорович – радник юстиції. В органах прокуратури працює з 2004 року, до цього обіймав посаду заступника керівника Харківської місцевої прокуратури №2.

Володимир Анушкевич

Згідно електронної декларації Анушкевича за 2018 рік, прокурор не має власного житла. Його дружина володіє квартою площею 179 кв.м у Луганську. Крім цього, Анушкевич має право користування на кімнату площею 18 кв.м у Харкові, що належить Харківському національному університету міського господарства імені О. Бекетова, а також на квартиру площею 72 кв.м у Харкові. На дружину також зареєстрована квартира, що будується, площею 68 кв.м у Харкові (вартість – 650 тис. грн).

Серед рухомого майна в декларації Анушкевич вказав автомобіль Volkswagen Jetta 2016 року випуску вартістю 532,7 тис. грн. Крім цього, прокурор і його дружина мають право користування автомобілем Seat Leon 2015 року випуску вартістю 578,9 тис. грн, що записаний на родичів. Дружина Анушкевича володіє автомобілем Mazda CX 5 2018 року випуску за 851,4 тис. грн. Право користування цим автомобілем має також і сам прокурор.

Протягом минулого року в органах прокуратури Анушкевич отримав 479,9 тис. грн зарплати. Його дружина, яка також працює у прокуратурі, - 107,8 тис. грн. Крім цього, жінка отримала 19,8 тис. грн виплат при народженні дитини і 32,3 тис. грн виплат внутрішньо переміщеним особам. Анушкевич також вказав отримання 2,5 тис. грн інших доходів. Готівкових заощаджень Анушкевич вказав 90 тис. грн.

11 жовтня 2019 року Анушкевич подав до НАЗК повідомлення про суттєву зміну в майновому стані. Прокурор задекларував отримання доходу від реалізації рухомого майна (крім цінних паперів і корпоративних прав) в розмірі 366,9 тис. грн.

Шевцов Сергій Валерійович – радник юстиції. В органах прокуратури працює з 2004 року, до цього обіймав посаду прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтриманням державного обвинувачення прокуратури Харківської області.

Сергій Шевцов

Згідно електронної декларації за 2018 рік, Шевцов також не має власного житла. Він має право на користування квартирою площею 55 кв.м у Харкові (житлова площа записана на Валентину Василівну Шевцову, ймовірно, мати прокурора). Свого автомобільного транспорту Шевцова також не має. Він задекларував право на користування двома автомобілями – Toyota RAV 4 (рік випуску – 2015) і Toyota Land Cruiser 150 (рік випуску – 2013). Обидві машини також записані на Валентину Шевцову. 

В органах прокуратури за минулий рік Шевцов отримав 385,3 тис. грн зарплати. Крім цього, прокурор задекларував 1 тис. грн матеріальної допомоги на дитину і 24 грн бонусів. Готівкові заощадження Шевцова – 180 тис. грн. Незважаючи на наявність дружини, Шевцов не вказав ніякого майна чи доходів, що належали би їй.

 

comments powered by HyperComments