Кучер злукавив, пообіцявши терміново вирішити питання з опаленням у Куп’янську та Чкаловському

Вікторія Христич  |  Понеділок, 11 листопада 2019, 11:12
В цьому році в Куп'янську було два варіанти запуску опалювального сезону. Перший — силами місцевого комунального підприємства, другий — силами іншого КП: «Обласний інформаційно-технічний центр».
Кучер злукавив, пообіцявши терміново вирішити питання з опаленням у Куп’янську та Чкаловському

Про це повідомив співробітник апарату РНБО, екс-заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

За його словами, обласна влада прийняла рішення діяти через КП «Обласний інформаційно-технічний центр». Однак спочатку потрібно було переукласти договори про заборгованість за газ, яка накопичилася у комунального підприємства за минулі сезони. Зокрема, КП мало підтвердити зобов'язання поетапно гасити борги перед «Нафтогазом» через сесію Куп'янської міськради.

«Без дозволу місцевої влади розпочати опалювальний сезон «Обласний інформаційно-технічний центр» не мав права», — уточнив екс-заступник голови ХОДА.

Данієлян зазначив, що всі документи з боку КП і мерії Куп'янська були підготовлені ще на минулому тижні. Сьогодні ж директор КП В'ячеслав Кошарний відбув з ними до Києва на погодження.

Що стосується селища Чкаловське (Чугуївський район), де також завдяки місцевій владі виникли проблеми з пуском котелень, там ситуація трохи інакша.

Зокрема, за словами Данієляна, у Чкаловському недобудували три гібридні мінікотельні (на пеллетах і газі), які повинні були замінити стару аварійну газову котельню. На їх будівництво було затверджено два джерела фінансування: гроші з обласного бюджету (близько 30 млн грн) та кошти Чугуївської ОТГ (6 млн грн). Екс-заступник Світличної запевняє, що область своєчасно надала бюджетні кошти, проте гроші з боку місцевої ОТГ так і не надійшли. Через це будівництво і запуск котелень було призупинено.

Данієлян підкреслив, що, незважаючи на недофінансування з бюджету Чкаловской ОТГ, котельню добудували. Однак, зазначив він, керівник Чкаловской ОТГ прийняв рішення провести опалювальний сезон за допомогою котельні КП "ОІТЦ". Втім, щоб подавати опалення за допомогою старої газової котельні також, необхідно отримати низку дозволів, уточнив чиновник. Зокрема, той самий «Обласний інформаційно-технічний центр», як вже було повідомлено, не отримав ліміти на газ через накопичені борги.

За словами екс-заступника голови ХОДА, договір про переведення боргу було укладено минулого тижня. Очікується, що директор КП Кошарний отримає в Києві всі необхідні дозволи вже цього тижня.

Нагадаємо, раніше голова ХОДА Олексій Кучер повідомив, що у м. Куп‘янськ та селищі Чкаловському люди мерзнуть, а школи продовжують вимушені канікули. Новий очільник області, зокрема, підкреслив, що у Чкаловському "проблема виникла через недобудову гібридних мінікотелень, будівництво яких спочатку було заморожено ХОДА. а потім просто не здано в експлуатацію в обіцяні строки".


На це Марія Андреас, радниця екс-голови ХОДА Юлії Світличної, у коментарях під повідомленням Кучера зауважила, що документи на запуск котелень були передані у НАК Нафтогаз ще за часів попереднього керівництва області  і наразі мають бути там погоджені.

"Тобто передані не Вами. Піарьтеся на своїх власних досягненнях", — порадила Андреас новому очільнику Харківщини.

comments powered by HyperComments