Харьківський вокзал та привокзальну площу здадуть у приватну оренду

Середа, 13 листопада 2019, 14:29
Привокзальну площу, пасажирський термінал та готель на Південному вокзалі Харкова планують передати в концесію, аби зменшити збитки «Укрзалізниці».
Харьківський вокзал та привокзальну площу здадуть у приватну оренду

Про це у Харкові заявив глава Мінінфраструктури Владислав Криклій. За його словами, вартість непрофільних активів харківського ж/д вокзалу оцінили в 10 млрд грн., пише Громадське.

Сам вокзал, привокзальну площу, пасажирський термінал і готель, які належать «Укрзалізниці», планують віддати бізнесу. Це передбачено програмою зі зміни в сфері інфраструктури та транспорту до кінця повноважень нинішнього уряду ( так званий Todolist).

За словами міністра, оренда або продаж майна, яке не використовується залізницею, може стати джерелом додаткових коштів для переобладнання потягів та покращення рівня сервісу «Укрзалізниці».

«Ми плануємо наші непрофільні активи продавати, а, наприклад, вокзали і стратегічні речі здавати в концесії для того, щоб їх можно було краще утримувати. Держава і Укрзалізниця від цього тільки виграє, тому що буде отримувати прибутки, а не збитки», — зазначив міністр інфраструктури.

Голова правління додав, що для «УЗ» - це змога «зняти дуже важкий тягар, пов’язаний з утримуванням цих великих соціальних об’єктів».

Він уточнив, що знадобиться близько трьох років, щоб вокзальні комплекси почали приносити прибуток. Це можуть бути сотні мільйонів гривень на рік, спрогнозував Кравцов.

За його словами, українськими вокзалами вже зацікавилися інвестори з ОАЄ.

 

comments powered by HyperComments