НТУ «ХПІ» та ХНУ ім. Каразіна увійшли до престижного світового рейтингу з фізики і технологій

П'ятниця, 22 листопада 2019, 10:34
Британське агентство Times Higher Education в рамках щорічного світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2020 склало чарти вишів з декількох гуманітарних і технічних напрямів.
НТУ «ХПІ» та ХНУ ім. Каразіна увійшли до престижного світового рейтингу з фізики і технологій

Про це повідомили у у прес-службі НТУ «ХПІ».\

Рейтинг українських університетів за напрямом «фізичні науки»(оцінюється ефективність діяльності в галузях фізичних наук, включаючи хімію, фізику і астрономію, науки про Землю і море, математику і статистику, геологію і астрономію):

місце 601-800 — НУ «Львівська політехніка»,

місце 801+ — Львівський національний університет ім. І. Франка,

- НТУ «Харківський політехнічний інститут»,

- Київський національний університет ім. Т. Шевченка,

- Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

Рейтинг університетів за напрямом «техніка і технології» (оцінюється діяльність в галузі загального машинобудування, електротехніки та електроніки, машинобудування і аерокосмічної техніки, цивільного будівництва та хімічної інженерії):

місце 601-800 — НУ «Львівська політехніка»,

місце 801+ — НТУ «Харківський політехнічний інститут»,

- Сумський державний університет,

- Київський національний університет ім. Т. Шевченка,

- Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

Довідка: Times Higher Education World University Ranking 2020 року — всесвітній рейтинг університетів, який включає майже 1400 університетів з 92-х країн. Він є найбільшим і найрізноманітнішим рейтингом вишів на сьогоднішній день і вважається одним з найавторитетніших в світі, разом з Шанхайським рейтингом і рейтингом QS. У таблиці критеріїв оцінювання — 13 показників, які вимірюють ефективність роботи установи в галузі викладання, досліджень, передачі знань і міжнародних перспектив. Незалежний аудит рейтингу забезпечений компанією PricewaterhouseCoopers.

Серед напрямів, які виділив рейтинг THE WUR 2020 року — медицина, природничі науки, фізичні науки, психологія, бізнес і економіка, освіта, право, соціальні науки, техніка та технології, комп’ютерні науки, мистецтво та гуманітарні науки. Для їх оцінювання використовуються такі ж вивірені характеристики ефективності, як і для загального рейтингу світових університетів, але вагові метрики відкалібровані для відповідності окремим галузям.

comments powered by HyperComments