На Харківщині проводять інвентаризацію об’єктів культурної спадщини

П'ятниця, 22 листопада 2019, 12:07
Обсяги фінансування Програми розвитку культури, туризму та охорони культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки у поточному році передбачені у розмірі 157 млн грн, із них за три квартали 2019 року освоєно 70% від запланованих коштів.
На Харківщині проводять інвентаризацію об’єктів культурної спадщини

Зокрема, для реалізації напряму театрально-концертної діяльності направлено 1 млн 480 тис грн на проведення 970 вистав, із них 7 прем’єрних та 247 концертних програм. Призначено та виплачено іменні стипендії, Гранд-премії та премії ім. А.С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики на загальну суму 3,6 млн грн.

Оновлюється матеріальна база закладів культури. Зокрема, замінено майже 700 глядацьких крісел у Харківському державному академічному театрі ім. Т. Шевченка, вартість виконаних робіт склала – 1,2 млн грн; встановлено в Харківській обласній бібліотеці для юнацтва систему відеоспостереження та охоронно-тривожну сигналізацію на суму 49,1 тис грн; придбано Харківським історичним музеєм імені М. Ф. Сумцова автотранспорт на суму – 1,4 млн грн для перевезення тимчасових і пересувних експозицій; придбано музичні інструменти, мультимедійне обладнання, оргтехніку, комп’ютерну техніку, концертні костюми у закладах освіти й культури на загальну суму 507,6 тис грн.

«Вперше в області започатковано розповсюдження фондово-облікової документації серед музеїв області, а також проведена інвентаризація і паспортизація пам’яток археології та історії – в Борівському районі інвентаризовано 229 пам’яток, у Балаклійському - 95. А також підготовлено проєкт сайту «Пам’ятки культурної спадщини України», який буде запущено до кінця поточного року», – наголосив Олег Яцина.

Він підкреслив, що в області немає заборгованості за спожиті енергоносії закладами мистецтва та з виплати заробітної плати працівникам театрально-концертних установ. На зазначені заходи цьогоріч було спрямовано 103 млн грн.

comments powered by HyperComments