На станції метро «Південний вокзал» в Харкові надзвичайники ліквідовували загорання (ВІДЕО)

П'ятниця, 29 листопада 2019, 09:35
Харківські рятувальники відпрацьовували свої дії на випадок надзвичайних ситуацій у метро.
На станції метро «Південний вокзал» в Харкові надзвичайники ліквідовували загорання (ВІДЕО)

Як повідомили у прес-службі МВС, тактико-спеціальні навчання відбулись 29 листопада з 00:00 до 02:00.

В навчаннях взяли участь працівники метрополітену, поліцейські, медики і близько 80 рятувальників. Також було задіяно 11 одиниць спеціальної техніки. Учасники навчань відпрацьовували дії у випадку умовної пожежі у вагоні електропоїзда, повідомили у прес-службі міськради.

За легендою, машиніст, рухаючись зi ст. м. «Холодна гора» до станції «Південний вокзал», отримав повідомлення, що у третьому вагоні сталося загоряння. Він передав інформацію диспетчеру, а також на «Південний вокзал». Після прибуття машиніст і персонал станції надали допомогу пасажирам в евакуації, викликали рятувальників. Ті, в свою чергу, допомогли двом постраждалим і організували евакуацію персоналу, що залишився. Локалізувати надзвичайну ситуацію вдалося за 13 хвилин.

Як розповів начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області Олександр Волобуєв, умовна пожежа поширилася на 10 кв. м обладнання у третьому вагоні.

«Під час роботи підрозділу знайшли підозрілий предмет, тому довелося викликати радіаційно-хімічну службу. У ситуації, що склалася досить 10-15 хвилин, щоб вагон згорів. Локалізацію пожежі я оцінюю задовільно», - зазначив Олександр Волобуєв.

Прес-секретар КП «Харківський метрополітен» Олексій Бітнер повідомив, що у навчаннях були задіяні всі працівники станції - начальник, контролери, чергові, і їхні дії були відпрацьовані згідно з інструкцією. Він нагадав, що пасажирам у таких ситуаціях необхідно дотримуватися спокою, уважно слухати машиніста по зв'язку в вагонах та оповіщення по гучномовцю на станції. Адже подібні надзвичайні події в історії метрополітену траплялися, але з ними успішно справлялися.

comments powered by HyperComments