На Харківщині стрімко зростає захворюваність грипом та ГРВІ

Понеділок, 9 грудня 2019, 15:58
На Харківщині майже сто дітей опинились в лікарнях через грип та ГРВІ.
На Харківщині стрімко зростає захворюваність грипом та ГРВІ

Як повідомляє Лабораторний центр, в регіоні з 2 по 8 грудня захворіло 5204 людини, з них 3426 дітей віком до 17 років. Госпіталізовано 136 осіб, з них 97 дітей (71,3%).

При цьому показник захворюваності залишається нижче епідемпорогу. Рівень захворюваності характеризується як низький.

За даними ВООЗ, в епідсезоні 2019-2020 року ймовірні такі віруси грипу: вірус А «Брісбане», вірус А «Канзас», вірус В «Колорадо» та вірус В «Пхукет». Прогнозуються дві хвилі підйому захворюваності – одна в грудні і в кінці січня, інша –  на початку лютого. В аптечній мережі Харкова є рекомендовані ВООЗ вакцини проти грипу - «Ваксигрип» з  Франції та «ДжіСі Флю» з  Кореї.

Харків'янам радять пройти вакцинацію. Лікувальні заклади міста вже мають вакцини виробництва таких країн, як Індія, Південна Корея, Франція, Бельгія, Болгарія та США.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата, станом на 30 жовтня профілактичні огляди пройшли більше 120 тис. дітей і 77 тис. студентів. Для попередження інфекційної захворюваності передбачені кошти на придбання препаратів, таких як туберкулін, антибактеріальні препарати, антирабічі вакцини і антирабічний імуноглобулін. Також була придбана медична апаратура та обладнання на суму понад 31 млн грн.

 

comments powered by HyperComments