Молодіжний парк у Харкові закатують у бетон і гранітну плитку (ФОТО)

Вівторок, 10 грудня 2019, 16:11
Процес реконструкції парку обстежили дві депутатки Харківської міської ради та активісти.
Молодіжний парк у Харкові закатують у бетон і гранітну плитку (ФОТО)

Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook представниця Зеленого фронту Ірина Гончарова, єдиним позитивом є то, що комунальники, нарешті, «пішли на контакт».

«Все інше справжній треш. Чергову зелену зону закатують у бетон і гранитну плитку за бюджетні мільйони. Де вони знайшли бордюр 30-40 см шириною? Я не питаю скільки він коштує. Я питаю яка його функціональність? Всі доріжки розширені, тепер при бажанні по них можна автівкою їздити. І їздитимуть, я впевнена. В процесі розширення доріжок масово пошкоджують кореневі системи дерев. Раніше між деревами і твердим покриттям була смуга ґрунту, як і належить 75 см. Але ж доріжки розширили. І що тепер? Правильно - бордюр затискає дерева», - написала вона.

Також Ірина Гончарова повідомила, що під час земельних робіт постраждали полянки де росли червонокнижні тюльпани дубровні - мінімум дві полянки праворуч центральної алеї.

«Полянки вздовж Пушкінською, сподіваюся, врятуємо. Там не велися земельні роботи і комунальники обіцяли не чипати грунт до весни, поки не проростуть цибулини. будемо моніторити. Реконструкція могил видатних харків'ян. Проектанти і будівельники щиро вважають, що охоронна зона 8 метрів це що ? Правильно - зона закладена плиткою. І бордюр 40 см. Для кращого збереження. Про могильну плиту Федоровського буде окремий пост, там складна ситуація», - написала вона.

Нагадаємо, наприкінці листопаду слідчі Шевченківського райвідділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України щодо зловживання керівництвом СКП «Харківзеленбуд» своїм службовим становищем при реконструкції «Каскаду».

 

 

comments powered by HyperComments