Зеленський підписав ратифікацію угоди з ЄІБ про будівництво метро до Одесської

Понеділок, 23 грудня 2019, 13:56
Європейський інвестиційний банк надасть Харкову кредит в розмірі 160 мільйонів євро на будівництво «зеленої» лінії метрополітену в бік аеропорту.
Зеленський підписав ратифікацію угоди з ЄІБ про будівництво метро до Одесської

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради з посиланням на сайт Верховної Ради, ратифікація угоди повернута у Раду з підписом Президента 20 грудня.

Проект «Продовження метрополітену в м. Харкові» включає будівництво двох станцій - «Державінська» та «Одеська», Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проект реалізується за рахунок кредитних коштів ЄБРР (160 млн євро) і ЄІБ (160 млн євро).

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала договір з ЄІБ про будівництво метро у Харкові 5 грудня.

Як раніше повідомляв перший віце-мер Терехов, у Харкові оголошений тендер, щоб вибрати фахівців, які стежитимуть за відповідністю проектно-кошторисної документації та виконанням будівельних робіт. Після цього визначать генерального підрядника, який займеться будівництвом метро. Переможців тендерів узгодять з європейськими банками, які виділили кредитні ресурси.

Кошти залучені під державні гарантії, і половину тіла кредиту буде погашено за кошти держбюджету. Будівництво метро планується почати в кінці наступного року. Міська рада викупила практично всі об'єкти нерухомості, які розташовані на території майбутнього будівництва двох нових станцій.

comments powered by HyperComments