Жодного обміну вбивцям дітей. В Харкові пройшла акція проти обміну терористів (ФОТО)

Середа, 25 грудня 2019, 15:41
Під стінами Харківської ОДА харків’яни протестували проти видачі Росії звинувачених у теракті біля Палацу Спорту.
Жодного обміну вбивцям дітей. В Харкові пройшла акція проти обміну терористів (ФОТО)

Як повідомили організатори, у акції беруть участь близько 200 людей. Учасники акції тримають плакати з написами «Непокаране зло повертається», «Вбивць дітей не міняємо», «Ми проти їх обміну», «Не зрадьте загиблих героїв», національні прапори та стяги різних громадських організацій, пише «Суспільне».

У мітингу приймають участь представники «Національниого корпусу», «Правого сектора», громадських організацій «Світанок», «Традиції та порядок», «Фрайкор», харківського Євромайдану. До обладміністрації також прийшов батько загиблого у теракті 15-річного хлопця Андрій Дідік.

Акція протесту з аналогічними вимогами проходить і під Офісом президента у Києві.

«Сьогодні під стінами ХОДА відбулась акція проти обміну підозрюваних у вчиненні теракту біля Палацу Спорту у Харкові у 2015 році, внаслідок якого загинуло 4 людини. Завтра запрошуємо небайдужих представників громадськості та ЗМІ на судове засідання о 11-00 у Фрунзенському районному суді. Жодного обміну!», - написали у Фейсбуці активісти ГО «Громадський світанок».

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

Трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває.

У вересні поточного року адвокат обвинуваченого Володимира Дворнікова Ігор Нагорний підтвердив, що всі троє обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту є в списку людей на обмін.

Тоді з заявою про неприпустимість включення до списку на обмін полонених обвинувачених у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини, виступив харківський «Правий Сектор».

28 серпня пікет проти обміну звинувачених у справі про теракт пройшов на площі Героїв Небесної Сотні у Харкові.

comments powered by HyperComments