У центрі Харкова любителів «руського миру» зустріли активісти: поліція охороняє будівлю ХОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 27 січня 2020, 11:12
27 січня біля Будинку рад на Сумській, 64, мала відбутися акція проросійських прихильників «Опозиційної платформи За життя» чолі з у Андрієм Лесиком, які протестуватимуть проти норм Закону України про функціонування української мови.
У центрі Харкова любителів «руського миру» зустріли активісти: поліція охороняє будівлю ХОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомляє  Depo.Харків, до місця події стягуються активісти з патріотичних організацій - представники «Правого сектору», «Спілки ветеранів АТО», «Національного корпусу» і «Національних дружин». До будівлі ХОДА стягнуті поліцейські.

Біля одного з в’їздів на територію Харківської ОДА стоїть автобус спецпідрозділу поліції і два автозаки. В районі пішохідного переходу на площі Свободи стоять близько 10 автомобілів патрульної поліції і поліцейських підрозділів. Безпосередньо перед входом до будівлі Харківської ОДА стоять близько 40 правоохоронців.

Усього в районі проведення акцій протесту знаходяться щонайменше близько 100 працівників поліції. Частина з них вдягає спеціальне спорядження. У внутрішньому дворі будівлі ОДА також наявні близько 10 працівників поліції.

Стрім з місця події UA: Харків.

У прихильників ОПЗЖ, які вимагали збільшити обсяг російськомовного викладання у школах, вирвали їхні плакати. У них почали кидати яйця, повідомляє Depo.Харків.

Після цього поліцейські, котрі тримали в щільному кільці учасників пікету ОПЗЖ, спробували відвести їх убік. Під час того, як поліція намагалася завантажити прихильників ОПЗЖ у свої мікроавтобуси та вивези з площі Свободи, сталася низка сутичок. З обох боків використовувався сльозогінний газ, від дії якого постраждала й низка журналістів. Під вигуки «Чемодан, вокзал, Россия» прихильників ОПЗЖ завантажили до поліцейських спецавтомобілів та з сиренами вивезли з площі Свободи.

ФОТО  Depo.Харків

comments powered by HyperComments