Замість водійського посвідчення - QR-код. У Харкові готують пілотний проєкт

Понеділок, 27 січня 2020, 18:03
У Харкові працюють над створенням електронного посвідчення водія.
Замість водійського посвідчення - QR-код. У Харкові готують пілотний проєкт

Як повідомляє прес-служба міськради з посиланням на віе-мера Олега Дробота, посвідчення водія у смартфоні буде повноцінний офіційним документом, що засвідчує особу.

«Якщо поліція попросить посвідчення, то можна буде показати QR-код, і вони повинні його відсканувати телефоном або спеціальним пристроєм, і це посвідчення водія буде швидко підтверджено. Ми також інтегруємо сюди паспорт громадянина України, який можна буде пред'явити в будь-якій установі - в Центрі надання адміністративних послуг, нотаріусу», - повідомив Олег Дробот.

За його словами, цим документом не можна буде користуватися тільки перетинаючи кордони країни.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на сесії Харківської міськради було ухвалене рішення про зміну назви Департаменту розвитку телекомунікаційних технологій та зв'язку на Департамент цифрової трансформації, а Департаменту реєстрації та цифрового розвитку - на Департамент реєстрації. Сам же Олег Дробот був призначений заступником міського голови.

3 січня у Харківському міському перинатальному центрі відбулася презентація унікального сервісу «єМалятко». Сервіс передбачає об'єднання 10 послуг для батьків новонароджених в одну послугу. Якщо раніше батькам необхідно було відвідати різні державні установи 11 разів, принести 37 документів і витратити на це близько 30 годин, то тепер потрібно заповнити тільки одну заяву і присвятити цьому лише 20 хвилин.

comments powered by HyperComments