Проїзд автотранспорту на Харківщині забезпечено – САД

Середа, 12 лютого 2020, 11:58
На дорогах працює 218 одиниць спецтехніки та 255 робітників. Дорожні підприємства працюють на всіх напрямках, особлива увага спрямована на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху та на аварійно небезпечні ділянки (спуски, підйоми).
Проїзд автотранспорту на Харківщині забезпечено – САД

 Протягом доби, на обробку доріг протиожеледними матеріалами було використано: 1991м3 піщано-соляної суміші та 395т технічної солі, повідомили у прес-службі САД у Харківській області..

Станом на 9 годину ранку 12 лютого, спостерігаються опади у вигляді снігу майже по всій території Харківської області. В південно-західних районах (Красноградський, Зачепилівський, Кегичівський, Сахновщинський, Лозівський) та в таких районах, як: Краснокутський та Великобурлуцький - сніг більш інтенсивний, з поривами вітру 15 - 20 м/с. Тут робота спрямована на очищення проїзної частини та ліквідації снігових переметів.

За прогнозом синоптиків, протягом дня спостерігатиметься сніг, мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, з переходом вдень на західний 7-12 м/с, місцями по області пориви 15 - 20 м/с. Температура повітря вдень від -2°С до +1°С.

Працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів на яких додатково чергує дорожня техніка здатна для буксирування. 

Водіїв великовагового транспорту, просимо по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди, та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.  Щоб не наражати на небезпеку себе та своїх рідних, краще утримайтеся від поїздок до закінчення негоди, до того ж це посприяє більш ефективній роботі снігоприбиральної техніки.

Шановні водії, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху! 

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00

 

 

comments powered by HyperComments