Повернення Жукова: Інститут Національної пам’яті невідкладно звернеться до правоохоронних органів

П'ятниця, 28 лютого 2020, 12:41
Рішення Харківської міськради про повернення проспекту Григоренко ім’я маршала Жукова не має нічого спільного із вшануванням пам’яті про Другу світову війну.
Повернення Жукова: Інститут Національної пам’яті невідкладно звернеться до правоохоронних органів

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднили на сайті Інституту.

«Український інститут національної пам’яті наголошує, що рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Петра Григоренка на маршала Жукова від 26 лютого 2020 року провокує війни пам’яті, ображає пам’ять про ветеранів Другої світової війни, є незаконним і не сприяє консолідації суспільства.

Важливо зауважити, що Петро Григоренко має безпосередній стосунок до Харкова, адже він у 1929-1931 навчався в Харківському технологічному інституті (сьогодні - Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»).

Окремо слід зазначити, що в умовах військової та інформаційної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини української території спроби увічнення “маршала Побєди” Георгія Жукова також можуть бути використані в інформаційно-пропагандистській кампанії РФ. У такий спосіб країна-агресор може спробувати просувати міфи про “спільну історичну долю росіян та українців”, “Велику Вітчизняну війну”, що становить потенційну загрозу національній безпеці України.

Платитимуть за рішення, яке загрожує спровокувати конфлікт у прифронтовому регіоні, самі харків’яни. Йдеться щонайменше про понад 100 000 гривень, необхідних для заміни табличок.

Звертаємо увагу, що раніше вже публікувалася інформація про маніпуляції з голосуванням щодо назви проспекту, яке тривало наприкінці 2019 року, відтак це свідчить про низьку підтримку маніпулятивних рішень міської влади з боку харків’ян», - йдеться у заві.

Нагадаємо, на сесії міськради 26 лютого депутати Харківської міськради підтримали питання про повернення проспекту Петра Григоренко ім’я сталінського маршала Жукова.

 

 

comments powered by HyperComments