З початку року вже близько 350 харків’ян стали контрактниками

Вівторок, 3 березня 2020, 17:26
На Харківщині відібрано чималу групу осіб, які вирішили стати контрактниками. Їх направлено до різних навчальних центрів для опанування військових фахів.
З початку року вже близько 350 харків’ян стали контрактниками

Тож у наступні кілька місяців майже 80 хлопців і дівчат із будівельників, продавців чи фермерів перекваліфікуються у військових зв’язківців, розвідників, стрільців та танкістів, повідомляє АрмияInform.

«Всього в лютому у військо прийшло 170 контрактників. Найбільше новобранців поїхало на Чернігівщину до 169-го навчального центру, щоб у майбутньому поповнити частини Сухопутних військ. Службою за контрактом активно цікавляться і дівчата. У перші два місяці року до райвійськкоматів завітали близько  ста панянок, із яких ми відібрали 25», - розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

Перші дні весни в іпостасі військового зустріне на Житомирщині й харків’янка Олена Сіренко.

«Досі я 8 років перебувала на держслужбі, працювала в міському центрі зайнятості, де забезпечувала роботою різних людей і колишніх військових зокрема. Разом із офіцерами РВК періодично організовувала ярмарки вакансій для потенційних контрактників. Тож, коли мою посаду скоротили, стала міркувати саме про армійське життя. Це важливе питання розглядала аж 3 місяці. Зробити перший крок до Збройних Сил порадив мій чоловік, який довго прослужив у правоохоронних органах», − говорить жінка.

Удома, окрім коханого, на Олену чекатиме 8-річна донька Анастасія. Вона вже вихваляється перед шкільними подругами, що тепер її мама захисниця України.

«Як не дивно, а Насті сподобалося моє бажання бути військовою. Донедавна вона, як всі дівчата, мріяла бути співачкою чи артисткою. А от нині цікавиться такими, сповненими романтикою, професіями як військовий пілот, розвідник чи моряк. Уже знайшла в інтернеті чимало інформації про українок, які керують військовою технікою. Нині Настя з нетерпінням чекає на моє перше фото з «учебки», де я буду у військовому однострої», − продовжила Олена Сіренко.

За словами військового комісара Харківського обласного військкомату полковника Юрія Калгушкіна, навесні традиційно очікується збільшення кількості людей, які вирішують стати контрактниками.

comments powered by HyperComments