В Харкові почнуть вимикати опалення – «Харківські тепломережі»

Четвер, 5 березня 2020, 16:58
Через аномально теплу весну 2020 року комунальники скорегували строки опалювального сезону.
В Харкові почнуть вимикати опалення – «Харківські тепломережі»

Як повідомляє прес-служба Харківської мерії з посиланням на заступника головного інженера КП «ХТС», через те, що середьнодобова температура складає більше 8 градусів тепла, підприємство вводить новий графік подачі тепла.

«Тривалість відключення тепла залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. При 11 градусів тепла тривалість відключення складе 12 годин, тобто на 12 годин опалення відключаємо, на 12 - подаємо. Це дозволить утримувати нормальну температуру всередині приміщень, не вихолоджувати будинки, і людям буде комфортно. Якщо цього не робити, в будинках буде 28 градусів і більше», - зазначив Євген Зінченко.

За його словами, сьогодні перший день переходу на новий графік, і на підприємстві відстежують особливості різних об'єктів. Наприклад, за зверненням жителів околиць міста подачу тепла припинятимуть вдень ​​і включатимуть вночі, тому що там традиційно вітряно.

Графік групового регулювання застосовують у будинках, які підключені до центральних теплових пунктів. Заступник головного інженера повідомив, що також є багато будинків старої забудови - в центрі, Індустріальному районі, на старій Салтівці, які підключені до магістральних камер. Там бригади вручну знижують витрату теплоносія.

comments powered by HyperComments