Харківські школи та дитячи садки на карантин не закривають – мерія

Середа, 11 березня 2020, 16:34
Харківських школярів не відпустять на карантин з 12 березня.
Харківські школи та дитячи садки на карантин не закривають – мерія

Про це повідомили в прес-службі Харківської міськради.

«В школах, дитячих садках та ПТУ карантин вводити не будуть. Припиняють роботу театри, кінотеатри, цирк та інші заклади культури. Скасовуються спортивні заходи, а масові заходи обмежуються максимумом в 60 людина», - йдеться у повідомленні.

Як розповів «Суспільному» директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сідоренко , представники влади у Харкові мають вивчити рішення Кабміну про введення обмежень в Україні у зв'язку із поширенням коронавірусу.

«Сьогодні буде вивчене це рішення Кабміну. Завтра буде зібрана комісія з надзвичайних ситуацій, на якій заслухають санітарних лікарів, керівників освітніх закладів, департаменту охорони здоров'я. Буде ухвалене якесь зважене рішення... Зважене рішення, яке має задовольнити всіх», - сказав Сідоренко.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні сьогодні, 11 березня, прийняв низку рішень, що мають убезпечити українців від COVID-19.

Нагадаємо також, що Харківщина однією з перших у країні відреагувала на ситуацію, яка склалася в світі, – і вже 28 січня в нас відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, присвячене питанню коронавірусу 2019-nCoV.  З обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень на підготовчі заходи, на забезпечення лікарень необхідними препаратами та спецзасобами.

В області створено «гарячу лінію» для оперативного інформування населення та раннього виявлення симптомів, схожих на коронавірусну інфекцію. З питаннями можна телефонувати на номер (057) 712-45-00.

comments powered by HyperComments