МОЗ: в Україні - два нових підтверджених випадки коронавірусу

П'ятниця, 13 березня 2020, 13:08
В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів.
МОЗ: в Україні - два нових підтверджених випадки коронавірусу

Інформацію про лабораторно підтверджені випадки на території країни повідомили в МОЗ України в офіційному Телеграм-каналі.

Дослідження проводила вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я. Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, проводиться робота з контактними особами, вони перебувають під наглядом медиків. Раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу COVID-19 — у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

Нагадаємо, в Харківській області не зафіксовані випадки коронавіруса. Для запобігання поширенню захворювання на коронавірус всі школи та дітсадки Харківщини закрито на карантин.

Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов відзначив, що зараз заклад забезпечений усім необхідним: засобами захисту, ліками тощо. Він також повідомив, що до лікарні надійшли тест-системи, які дозволяють виявляти COVID-2019.

У разі, якщо лікарням знадобиться додаткове обладнання або медикаменти, в обласному бюджеті є відповідний фінансовий ресурс, повідомив заступник голови ХОДА Черняк.

Разом з тим, проміжні вибори депутатів Верховної Ради, які мають відбутися 15 березня, не скасовані. На окрузі 179 працюють всі ДВК.

comments powered by HyperComments